Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Turtle Skull – “Why Do You Ask?”

Het lijkt geen evidentie om gelijke grond te vinden tussen lichtvoetige flowerpower en keiharde doom, met riffs die de grond onder je voeten doen daveren. Het is nochtans exact wat het Australische Turtle Skull voor elkaar weet te brengen. Vergelijk het een beetje met Black Mountain; je ziet duidelijke lijnen tussen hun muziek wat betreft de geladenheid van hun diepe, donkere psychrock, maar bij Turtle Skull mag het allemaal een pak spiritueler en geestverruimender klinken. Een eerste singletje van de band kwam al uit in 2018, en luisterde naar de naam “Eden”, een subliem hypnosekanon dat de repetitiviteit van een duistere riff wist te combineren met de bezwerende kracht van een monotoon orgeltje.

Op “Why Do You Ask” lijkt de band het gaspedaal nog meer in te drukken, het tempo ligt hier een pak hoger en naast de ‘klassieke’ punch die van het fuzzy gitaargedeelte afstraalt, ontdekt de band op dit nummer ook de magie die een sterk setje vocals teweeg kan brengen. De ijle, trippy meerstemmigheid, die als een mist boven de kolkende gitaar-lavastroom hangt, geeft het hele nummer een griezelig sfeertje, en zet de slagkracht van Turtle Skull dik in de verf wanneer rond de kaap van de vijf minuten het nummer helemaal ontploft. Het maakt ons alleszins best nieuwsgierig naar het nieuwe album van Turtle Skull, Monolith, dat later in 2020 uit komt. Een concrete releasedatum gaf de band nog niet, maar die volgt ongetwijfeld snel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2020

Ondanks alle uitgestelde albums was ook het vreemde 2020 een releasemachine. De opgave om het bos door de bomen te blijven zien…
AlbumsRecensies

Turtle Skull - Monoliths (★★★½): Gitzwarte regenbogen

Het kan dodelijk zijn om als rockband te horen te krijgen dat je exact klinkt zoals je genre dat voorschrijft. Het impliceert…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Turtle Skull - "Apple Of Your Eye"

In het genre van psychedelische rock en stonerrock is het vaak moeilijk om boven de massa uit te steken. Waarom vraag je?…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.