Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CamelPhat – “Hypercolour” (feat. Yannis Philippakis)

Foals was vorig jaar alomtegenwoordig dankzij de release van Everything Not Saved Will Be Lost Part 1 en later nog eens Part 2. De band zou dit jaar hun bijbehorende tour verlengen naar de festivals, maar dat feestje ging niet door. Daarom focusten Yannis en co zich wat meer op de remixes van hun nummers. Deze zomer zullen er zelfs drie platen verschijnen, vol herwerkte Foals-nummers. De beats hadden de band blijkbaar zo in de greep dat Yannis zelfs te horen is op de nieuwe van CamelPhat. Het Britse dj-duo werkt al eens graag samen met bekende namen uit de indiewereld. Zo kregen we laatst nog RHODES te horen op “For a Feeling“. Het nieuwe “Hypercolour” is alvast een verdienstelijke gooi naar de dansplaat van de zomer.

Hoewel de tracktitel en artwork totaal het tegenovergestelde doen vermoeden, klinkt “Hypercolour” nogal donker. De donkere synths en bassen grijpen ons meteen bij het nekvel en laten ons niet meer los. Terwijl onze gehoorbeentjes goed door elkaar geschud worden, doet Yannis Philippakis er nog een schepje bovenop. Op zijn stem is een echo gezet, waardoor het nummer nog dat tikkeltje mysterieuzer klinkt. Over het algemeen gebeurt er wel niet bijzonder veel op “Hypercolour”. Het nummer kabbelt een beetje voort, maar het is wel perfect voor een of andere strand- of zomerbar. De song zou het best tot z’n recht komen in een donkere, zweterige club, maar daarvoor is het jammer genoeg nog een beetje te vroeg.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1625 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Foals - Life Is Yours (★★★½): Soundtrack voor de zomer

Wie Foals ooit al live aan het werk zag, kan bevestigen dat deze band garant staat voor een ongelooflijke brok energie. Al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foals - "Crest of the Wave"

Aanstaande vrijdag verschijnt eindelijk die langverwachte nieuwe plaat van Foals. Life Is Yours werd door verschillende Britse muziekbladen nu al gekroond tot het beste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.