Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CamelPhat – “Hypercolour” (feat. Yannis Philippakis)

Foals was vorig jaar alomtegenwoordig dankzij de release van Everything Not Saved Will Be Lost Part 1 en later nog eens Part 2. De band zou dit jaar hun bijbehorende tour verlengen naar de festivals, maar dat feestje ging niet door. Daarom focusten Yannis en co zich wat meer op de remixes van hun nummers. Deze zomer zullen er zelfs drie platen verschijnen, vol herwerkte Foals-nummers. De beats hadden de band blijkbaar zo in de greep dat Yannis zelfs te horen is op de nieuwe van CamelPhat. Het Britse dj-duo werkt al eens graag samen met bekende namen uit de indiewereld. Zo kregen we laatst nog RHODES te horen op “For a Feeling“. Het nieuwe “Hypercolour” is alvast een verdienstelijke gooi naar de dansplaat van de zomer.

Hoewel de tracktitel en artwork totaal het tegenovergestelde doen vermoeden, klinkt “Hypercolour” nogal donker. De donkere synths en bassen grijpen ons meteen bij het nekvel en laten ons niet meer los. Terwijl onze gehoorbeentjes goed door elkaar geschud worden, doet Yannis Philippakis er nog een schepje bovenop. Op zijn stem is een echo gezet, waardoor het nummer nog dat tikkeltje mysterieuzer klinkt. Over het algemeen gebeurt er wel niet bijzonder veel op “Hypercolour”. Het nummer kabbelt een beetje voort, maar het is wel perfect voor een of andere strand- of zomerbar. De song zou het best tot z’n recht komen in een donkere, zweterige club, maar daarvoor is het jammer genoeg nog een beetje te vroeg.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

669 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Camelphat - Dark Matter (★★★½): Tijd om te oogsten

Noel Gallagher die te horen is op een tech-house album? De wonderen zijn anno 2020 de wereld nog niet uit. Dat de…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste albumhoezen van 2019

Ieder jaar komen er tal van fijne albums uit. Het centrale punt bij zo’n album is vanzelfsprekend de muziek, maar ook het…
AlbumsRecensies

Foals - Everything Not Saved Will Be Lost Part 2 (★★★★): Slow burner van formaat

Als er één band is die in 2019 een stapje hogerop klom, dan is dat Foals. Na een lange tijd van ijzige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.