Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CamelPhat – “Hypercolour” (feat. Yannis Philippakis)

Foals was vorig jaar alomtegenwoordig dankzij de release van Everything Not Saved Will Be Lost Part 1 en later nog eens Part 2. De band zou dit jaar hun bijbehorende tour verlengen naar de festivals, maar dat feestje ging niet door. Daarom focusten Yannis en co zich wat meer op de remixes van hun nummers. Deze zomer zullen er zelfs drie platen verschijnen, vol herwerkte Foals-nummers. De beats hadden de band blijkbaar zo in de greep dat Yannis zelfs te horen is op de nieuwe van CamelPhat. Het Britse dj-duo werkt al eens graag samen met bekende namen uit de indiewereld. Zo kregen we laatst nog RHODES te horen op “For a Feeling“. Het nieuwe “Hypercolour” is alvast een verdienstelijke gooi naar de dansplaat van de zomer.

Hoewel de tracktitel en artwork totaal het tegenovergestelde doen vermoeden, klinkt “Hypercolour” nogal donker. De donkere synths en bassen grijpen ons meteen bij het nekvel en laten ons niet meer los. Terwijl onze gehoorbeentjes goed door elkaar geschud worden, doet Yannis Philippakis er nog een schepje bovenop. Op zijn stem is een echo gezet, waardoor het nummer nog dat tikkeltje mysterieuzer klinkt. Over het algemeen gebeurt er wel niet bijzonder veel op “Hypercolour”. Het nummer kabbelt een beetje voort, maar het is wel perfect voor een of andere strand- of zomerbar. De song zou het best tot z’n recht komen in een donkere, zweterige club, maar daarvoor is het jammer genoeg nog een beetje te vroeg.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2070 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CamelPhat - "Running Man"

Een energieboost nodig in deze kille winterdagen? Dan ben je bij CamelPhat aan het juiste adres vandaag. Het dj- en producerduo uit…
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.