Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles Howling (Ry X & Frank Wiedemann) – “Lover” & “Dew”

In juli komt de charmante symbiose van Ry X en Frank Wiedemann met haar langverwachte tweede plaat. Vier nummers van Colure konden we al ontdekken. Het geweldige “Phases” verscheen al in 2017, maar daarna bleef het een paar jaar stil voor Howling terwijl Ry X zich op zijn tweede soloalbum richtte. Hun terugkeer met “Bind” overtuigde ons begin dit jaar iets minder, maar met “Healing” en “Need You Now” had het duo ons al snel terug mee.

Het valt te betwisten of daar nu per se nóg eens twee nummers bij hoefden, want intussen kennen we de helft van de plaat al—en dat is dan nog zonder de herwerking van “The Water” mee te rekenen, dat ook al op de recentste soloplaat van Ry X te vinden was. Het verrassingseffect van een gloednieuwe langspeler wordt daarmee wat afgezwakt. We kunnen echter wel stellen dat deze twee nummers met voorsprong het beste zijn dat we dit jaar al gehoord hebben van het duo.

“Lover” zet meteen de toon met een donkere, geanimeerde beat. We wanen ons op een nachtelijke autorit langs schaars verlichte wegen, met niemand om ons te storen, behalve eventueel een geliefde in de passagiersstoel. Ook opgesloten in onze slaapkamer tijdens een hittegolf zet het nummer ons echter aan het bewegen. De dromerige piano in de outro is de perfecte laatste hand om mee uit te bollen. B-kant “Dew” is dan weer iets abstracter; de bewerkte zang van Ry X is slechts een radertje in de machine. Het nummer geeft vooral Frank Wiedemann de kans om zijn productionele kunsten te laten zien. Moeiteloos springt hij van het ene percussiepatroon naar het andere, met een smaakvolle opbouw om alles samen te binden.

We weten nu wel ongeveer wat we van Colure kunnen verwachten, dus het wordt tijd dat te plaat eindelijk volledig het levenslicht ziet. We zetten 24 juli dan ook met stip in onze agenda!

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

24 juni 2020

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief