Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Howling (Ry X & Frank Wiedemann) – “Healing” & “Need You Now”

Bij het solowerk van Ry X is het altijd wegdromen, maar wij vinden hem nog onweerstaanbaarder in combinatie met de beats van Frank Wiedemann (Âme). De twee maken al bijna een decennium lang samen muziek, met voorlopig slechts een enkel album, Sacred Ground, als resultaat. Vijf jaar later hebben ze eindelijk een opvolger klaar. Na “Bind” krijgen vandaag nog twee nummers de kans om ons warm te maken voor Colure.

Het quasi-eponieme “Healing” en Lady Antebellum-invocerende “Need You Now” kunnen ons allebei meer overtuigen dan “Bind”. De twee songs zijn gelijkaardig opgebouwd als die op Sacred Ground, maar de arrangementen zijn iets weelderiger, met een gezonde dosis dromerige synthklanken als drijvende kracht. “Need You Now” is de beste van de twee; de pulserende beat met tegendraadse zang is uiterst dansbaar. Om ons echt omver te blazen zal Howling nog iets meer moeten verrassen, maar in de tussentijd zijn dit alvast twee aardige nummers.

Colure verschijnt op 24 juli. In september zijn een aantal Europese shows gepland, maar België wordt voorlopig overgeslagen.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

191 posts

About author
hier schrijf ik opstellen over progressieve rock en liefdesbrieven aan marika hackman, helaas wél met hoofdletters. het is trouwens laira en niet liera • luisterlog: last.fm/user/lyramsr
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RY X - "Your Love"

Met de release van “Your Love” lijkt RY X nu duidelijk naar iets toe te werken. Zo’n maand geleden kregen we “Let…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RY X - "Let You Go"

Binnenkort trekt RY X eindelijk nog eens op een uitgebreide Europese tour en dat zal hij doen met nieuwe muziek. De Australiër…
AlbumsRecensies

Howling (Ry X & Frank Wiedemann) – Colure (★★★): Iets te consequent

De Australische singer-songwriter Ry Cuming (Ry X, The Acid) en Duitse muziekproducent Frank Wiedemann (Âme) schreven begin vorig decennium samen een nummer….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.