Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles Howling (Ry X & Frank Wiedemann) – “Healing” & “Need You Now”

Bij het solowerk van Ry X is het altijd wegdromen, maar wij vinden hem nog onweerstaanbaarder in combinatie met de beats van Frank Wiedemann (Âme). De twee maken al bijna een decennium lang samen muziek, met voorlopig slechts een enkel album, Sacred Ground, als resultaat. Vijf jaar later hebben ze eindelijk een opvolger klaar. Na “Bind” krijgen vandaag nog twee nummers de kans om ons warm te maken voor Colure.

Het quasi-eponieme “Healing” en Lady Antebellum-invocerende “Need You Now” kunnen ons allebei meer overtuigen dan “Bind”. De twee songs zijn gelijkaardig opgebouwd als die op Sacred Ground, maar de arrangementen zijn iets weelderiger, met een gezonde dosis dromerige synthklanken als drijvende kracht. “Need You Now” is de beste van de twee; de pulserende beat met tegendraadse zang is uiterst dansbaar. Om ons echt omver te blazen zal Howling nog iets meer moeten verrassen, maar in de tussentijd zijn dit alvast twee aardige nummers.

Colure verschijnt op 24 juli. In september zijn een aantal Europese shows gepland, maar België wordt voorlopig overgeslagen.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

26 mei 2020

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief