Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Howling (Ry X & Frank Wiedemann) – “Healing” & “Need You Now”

Bij het solowerk van Ry X is het altijd wegdromen, maar wij vinden hem nog onweerstaanbaarder in combinatie met de beats van Frank Wiedemann (Âme). De twee maken al bijna een decennium lang samen muziek, met voorlopig slechts een enkel album, Sacred Ground, als resultaat. Vijf jaar later hebben ze eindelijk een opvolger klaar. Na “Bind” krijgen vandaag nog twee nummers de kans om ons warm te maken voor Colure.

Het quasi-eponieme “Healing” en Lady Antebellum-invocerende “Need You Now” kunnen ons allebei meer overtuigen dan “Bind”. De twee songs zijn gelijkaardig opgebouwd als die op Sacred Ground, maar de arrangementen zijn iets weelderiger, met een gezonde dosis dromerige synthklanken als drijvende kracht. “Need You Now” is de beste van de twee; de pulserende beat met tegendraadse zang is uiterst dansbaar. Om ons echt omver te blazen zal Howling nog iets meer moeten verrassen, maar in de tussentijd zijn dit alvast twee aardige nummers.

Colure verschijnt op 24 juli. In september zijn een aantal Europese shows gepland, maar België wordt voorlopig overgeslagen.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Paradise City vult affiche aan met live-acts van RY X, Bolis Pupul, Lander & Adriaan en 13 anderen

Na Adriatique en Nico Morano vult weekender Paradise City in het Vlaams-Brabantse Perk zijn affiche aan met liveoptredens van onder andere RY…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SYML - "Howling" (feat. Lucius)

Zo’n vijf jaar geleden wist Brian Fenell, beter bekend als SYML, de harten van velen te veroveren met “Where’s My Love”. Fenells…
LiveRecensies

Ry X @ De Roma: Van breekbaar naar dansbaar en terug

Na zijn passage begin juli in de KluB C van Rock Werchter hoefden de fans van Ry X niet lang te wachten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.