Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hoops – “Fall Back”

Het is alweer vijf jaar geleden sinds Hoops, een gezapig, zomerend indierocktrio uit Bloomington, Hoops Tape #2 uploade. De YouTubevideo, bestaande uit vier niet eens zo mooi afgewerkte nummers, vond verbazingwekkend snel zijn weg naar de pen van muziekblogs en naar het hart van een troep kakelverse fans. Dit lanceerde de band meteen richting de studio voor het opnemen van hun debuutalbum, Routines. Twee albums en dubbel zoveel jaren later staat hun derde langspeler in de startblokken: Halo!

Voor dat uitkomt is het nog wachten tot 2 oktober, maar het belooft alweer een fijn, zonnig en dweperig staaltje indierock te worden. Misschien klinkt ‘indierock’ zelfs een beetje te hard om het stroperige, zorgeloze sfeertje te beschrijven dat de band al wist te scheppen op “They Say”. Met de opgewekte, energieke opvolger “Fall Back” zou het zelfs zomaar kunnen dat je dé soundtrack gevonden hebt om met je bubbelbuddies de barbecue aan te steken. De serotonine die vrijkomt wanneer een goedgezinde gitaarpartij de rangen opent, jaagt je al trippelend naar de Colruyt om je favoriete goedkope wijn uit te kiezen, en wanneer Drew je daar bovenop nog eens volledig pampert met woorden als ‘Fall back in my arms again, just the way it should have always been’ lijkt het alsof de zon vandaag speciaal voor jou is opgekomen. Het is fijne, vlotte indierock die goed is voor je gemoedsrust, en waarvan we gerust een heel album kunnen luisteren.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle abrahamblue - "Hoops"

Soundcloud is het paradijs voor fans van indie & lo-fi en is ook het platform waarop abrahamblue zijn eerste belangrijke stappen zette….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hoops - "They Say"

Hoops is terug! Als je dit drietal uit Bloomington nog niet kent, dan is’t de moment om de oren te spitsen. Al…
FeaturesUitgelicht

22 albums die je misschien over het hoofd zag in 2017

Op een jaar komen er meer dan duizend albums uit over heel de wereld. Zoveel dat je niet alles kan gezien of…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.