Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Vincent Starwaver – “Where Do You Go from Here”

Zegt de band Thou je nog iets? Rond de millenniumwisseling was het zowat het best bewaarde muzikale geheim van ons land. Gesmaakt door muziekpers en -kenners, en ook wel door niemand minder dan John Parish, die in 2000 hun tweede album Put Us in Tune produceerde. Hoewel de band rond Bart Vincent en Does De Wolf het schopte tot de grote Belgische festivals en podia slaagden ze er maar niet in om het hoofd boven water te houden. Of hoe ruwe diamanten soms zinken, terwijl ondraaglijk licht muzikaal talent blijft drijven.

De ster van Bart Vincent bleef al die tijd wel fonkelen, ten dienste van ander talent. Zo zat hij in de producerstoel van Kapitan Korsakov en stond hij steevast achter de mengtafel van Melanie De Biasio. En kijk, nu is er Vincent Starwaver, zijn nieuwe muzikale alter ego. De release van Starwavers eerste soloalbum Goodnight Honeybun was uitgerekend voor april, maar werd uitgesteld wegens je weet wel. Vanuit zijn Gentse thuisbasis lanceert Vincent uit dat album ondertussen wel al een derde single richting de muziekminnende mens. Na het magische “Gimme a Reason” en het magistrale “When Did the Sun Go Down”, krijgen we nu “Where Do You Go from Here”.

Het nummer ontvouwt zich als een driedimensionaal prentenboek. Vanuit een vlak drumcomputertje en een handvol gitaarnoten groeit een droomlandschap vol kleurrijke details. Daarin horen we sporen van Thou (gelukkig), maar ook raakvlakken met Grandaddy, Sparklehorse en Eels. Onder zacht strijklicht bloeit het nummer in het refrein helemaal open en krijgt het zelfs stekelige doornen in een met zeurende gitaren overgoten finale. Heel mooi. Het songschrijverschap van Bart Vincent gedijt uitstekend in de muzikale speeltuin waarin Steve Slingeneyer (WWWater, Soulwax), Alan Gevaert (dEUS, Chris Whitley, Trixie Whitley) en Serge Hertoge (Sundahl, Lize Accoe) mogen meespelen en naar de sterren wuiven.

“Where Do You Go from Here”? Als je het ons vraagt, gaat het regelrecht richting de bovenste regionen van elke afspeel- en hitlijst. Zo kan Bart Vincent misschien eindelijk van tussen de sterren naar beneden wuiven. Die plaats en status kwam hem al toe ten tijde van Thou.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Emma Ruth Rundle - Engine of Hell (★★★★): Een nieuw soort zwart

Hoewel de Californische singer-songwriter nooit de meest fleurige bloem in het perk is geweest, weet ze toch fijne nummers te schilderen in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.