Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BLOXX – “5000 Miles”

2020 wordt het jaar van BLOXX. De Britse band is al een tijdje bezig en we konden al enkele jaren ondervinden dat er heel wat potentieel aanwezig was, maar het is pas komende zomer dat het drietal met een debuutplaat op de proppen komt. Daar kregen we ondertussen al heel wat werk van te horen. Op eerste twee singles “Coming Up Short” en “Lie Out Loud” ging het er nog redelijk stevig aan toe, maar op laatste nieuwe “Thinking About Yourself” werd het redelijk simpel gehouden. Desondanks wisten de nummers ons al stuk voor stuk te overtuigen en daarom waren we redelijk enthousiast toen de band vandaag “5000 Miles” op ons afvuurde.

Ook de nieuwste worp van de Britten klinkt redelijk gepolijst, maar dat hoeft daarom niks slecht te betekenen. “5000 Miles” opent met een catchy gitaartje, dat al snel moet wijken voor een dreigende opbouw. Daarin eisen een baslijn en de donkere stem van Ophella de aandacht op. Gelukkig laat het drietal dat mysterie achterwege in de refreinen. De jonge zangeres gaat met haar stem de hoogte in en dankzij de ‘oh oh oh’s’ blijven die nog eens snel in ons hoofd hangen. Tegen het einde krijgt iedereen nog eens zijn momentje in de spotlight en wordt er nog een laatste keer opgebouwd naar een leuk hoogtepunt. BLOXX is een bijzonder leuke rockpop-band, die we vast en zeker kunnen aanraden.

Lie Out Loud ligt vanaf 14 augustus in de rekken. Volgend jaar staan er ook heel wat festivals in hun thuisland op de planning, dus hopelijk komt daar nog een Belgische show bij.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1465 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BLOXX - "Everything I've Ever Learned"

Daar zijn onze vrienden van BLOXX weer. We voorspelden de Britse bende al een aantal jaar een gouden toekomst, maar tot vorig…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
AlbumsRecensies

BLOXX - Lie Out Loud (★★★): Alle facetten van indiepop

Onze Britse vrienden van BLOXX gaan eigenlijk al een hele tijd mee in de muziekwereld, maar toch heeft het overgrote deel van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.