Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single BLOXX – “Coming Up Short”

Het is al een hele tijd geleden dat we nog iets van de Britse band BLOXX hadden gehoord, maar 2020 wordt misschien wel het jaar van de grote doorbraak. Een paar jaar geleden kregen de indierockers al een plekje tussen ons ‘Grote Beren Van Morgen’ en losten ze onze verwachtingen enigszins in. Toch krijgt de band tot op vandaag niet de erkenning die ze verdient, afgezien van hun populariteit binnen het Verenigd Koninkrijk. Eind vorig jaar kregen we dan het leuke “Go Out With You” te horen en ook nu vuurt de jonge band met “Coming Up Short” een gloednieuw nummer op ons af. Er staan in elk geval grootse dingen te gebeuren later dit jaar, want in augustus speelt de band op de Main Stage van Reading & Leeds Festival en nog een hoop andere Britse festivals. Hoog tijd om het kanaal over te steken dus en wie weet zien we BLOXX terug op een Belgisch festival.

Het is bijna onmogelijk om niet blij te worden van “Coming Up Short”. De leuke indie-drum en baslijn zetten meteen de toon, maar het nummer barst pas echt los bij het eerste refrein. Een elektronisch bewerkte gitaar leidt dat, samen met opbouwende lyrics, in. Ophella gaat met haar stem de hoogte in en de oeh’s zorgen voor een frisse sound. In het verleden werd de band al vergeleken met Wolf Alice of Sundara Karma, maar op deze single blijft het redelijk soft. Het is net dat waar de kracht van dit nummer in schuilt; een leuk gitaartje en catchy zanglijnen, die makkelijk te onthouden zijn. Een vrolijk nummertje dus, waarop pop, indie en surfrock hand in hand gaan.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

14 februari 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief