Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Ayron Jones – “Take Me Away”

Als we in eerste instantie keken naar de cover van de debuutsingle van Ayron Jones, kregen we het gevoel dat we te maken hadden met de zoveelste rapper die deze wereld kent. Gelukkig draaide het helemaal anders uit toen we naar het nummer zelf luisterden! Zo horen we een aanstekelijke rocker die sublieme riffs uit zijn pet weet te toveren en ons terug doet denken aan de old school rock-‘n’-roll. Als we wat verdere informatie opzoeken over Ayron zien we al snel dat we niet met de minste te maken hebben. De Amerikaan uit Seatle kende geen makkelijke jeugd en werd door zijn ouders achtergelaten omdat ze beiden sukkelden met een enorme drugsverslaving. Na een harde tijd bij zijn pleeggezin leerde hij muziek kennen en stortte hij zich volledig daarop. Na enkele jaren doorzetten in de muziekscene stond hij onlangs geprogrammeerd als voorprogramma van niemand minder dan Guns ‘N’ Roses. Veelbelovend, dus!

Het is dan ook geen wonder dat Ayron Jones al bij zijn debuutsingle het onderste uit de kan haalt en laat zien wat hij in petto heeft. Het explosieve “Take Me Away” start met een rustige riff die al snel wordt vergezeld door de drums die het geheel naar boven sleuren. Wanneer de stem van de rocker erbij komt, krijgen we meteen het gevoel dat we te maken hebben met ‘the next big thing’ in die muziekwereld. Het is dan ook een tijdje geleden dat we zo’n straf en sterk debuut in dit genre hebben gehoord dat ons meteen omverblaast. Het nummer zit vol fantastische gitaarsolo’s en heeft een prachtige opbouw die leidt tot een overtuigend refrein. Ook de speciale invloeden zoals de vrouwenstemmen die de laatste rechte lijn naar het einde inzetten en de scheurende gitaar die hier en daar eens tevoorschijn komt, maken van “Take Me Away” iets bijzonders.

De Amerikaan stampt een sterk rocknummer uit zijn voeten dat ons laat uitkijken naar meer! Als Ayron wat geluk heeft, wordt het een naam die we nog vaak te horen zullen krijgen. “Take Me Away” is een ijzersterk debuut!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Youri Lentjes - "Aid Kid"

Youri Lentjes is niet nieuw in de muziekscene. Hij was finalist in het tv-programma De beste singer-songwriter van Nederland in 2014, en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Citizen - "I Want To Kill You"

In 2013 drukten de mannen van Citizen hun stempel op alternatieve rock met hun eerste album “Youth“. Met nummers als “Sleep” en…
AlbumsRecensies

Mygun – Dry Season Has Come (★★★½): Belgische grunge in een badje van metal

Nee, beste vrienden, grunge is niet dood! Grunge leeft, en dan nog wel in Brugge, of all places. Dat is de uitvalsbasis…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.