Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arca – “Mequetrefe”

Björk, FKA Twigs, Kanye West, Kelela en Frank Ocean zijn slechts een aantal artiesten waarmee Arca in het verleden samenwerkte. Tot op heden bracht de muzikante en performance artist uit Venezuela drie albums uit, maar daar komt binnenkort verandering in. Volgende week verschijnt KiCk i en zo wordt Arca uit 2017 eindelijk opgevolgd. “Nonbinary” was de eerste single van het album en zal ook fungeren als albumopener. De tweede single “Time” komt op de tweede plaats te staan en nu krijgen we ook het derde lied te horen.

We geven toe dat de titel van “Mequetrefe” ons niet al te veel zei, maar dankzij het wereldwijde web kwamen we erachter dat het nummer over een ondeugende en losbandige man gaat. De focus bij het lied ligt eigenlijk niet zo zeer op de tekst, maar wel op de sound. Het nummer begint nog redelijk normaal, maar hoe verder we komen, hoe meer Arca experimenteert. Het heeft iets weg van Charli XCX en toch verschilt er genoeg van om origineel te blijven. Eén ding is zeker: Arca gaat niet vervelen of de voorspelbare weg bewandelen. We kijken uit naar wat er volgende week verschijnt!

KiCk i verschijnt op 26 juni.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

550 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Arca - KiCk i (★★★): Uiteenlopend op vlak van genre en kwaliteit

Het is de eerste dag van februari in 2012 en Arca brengt haar eerste ep uit. Later dat jaar volgen er nog…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arca & ROSALÍA - "KLK"

Venezuela staat bij ons niet meteen bekend voor hun grote muziekwereld, maar toch hebben ze met Arca één van de meest vooruitstrevende…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Arca - "Time"

Arca is een artieste uit Venezuela die haar eigen muziek schrijft en producet, maar ook de muziek van anderen. Zo werkte ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.