Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Arca – “Time”

Arca is een artieste uit Venezuela die haar eigen muziek schrijft en producet, maar ook de muziek van anderen. Zo werkte ze voor net geen twintig nummers samen met Björk, maar ook FKA Twigs, Kanye West en Frank Ocean staan op het cv van de non-binaire artieste. Eerder dit jaar kregen we al een mixtape van ruim een uur te horen en recentelijk kwam “Nonbinary” uit. Als we even in onze glazen bol kijken, dan zien we dat er later dit jaar een nieuw album verschijnt met daarop samenwerkingen met de eerder vermelde IJslandse muziekkoningin en de Spaanse Rosalía.

Het beluisteren van het nieuwe “Time” neemt niet veel tijd in beslag. Toch weet Arca gedurende die nog geen drie minuten je mee te nemen in haar wereld. Heel veel tekst komt er niet aan bod op het nummer, maar in die tekst verkondigt de muzikante dat ze ons tijd geeft. Deze boodschap wordt overgebracht op een dromerige wijze met veel galm en golven aan synthmuziek. De tweede helft van het nummer is instrumentaal en lijkt niet echt ergens heen te gaan, maar misschien dat dit verklaard wordt eens we het volledige album te horen krijgen. Iets om naar uit te kijken dus.

KiCk i verschijnt op 26 juni.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

632 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Conducta & JGreyy - "Time"

Het nieuwe gezicht van de UK garage is volgens velen de dj en producer Conducta. De 26-jarige richtte zijn eigen label Kiwi…
AlbumsRecensies

Arca - KiCk i (★★★): Uiteenlopend op vlak van genre en kwaliteit

Het is de eerste dag van februari in 2012 en Arca brengt haar eerste ep uit. Later dat jaar volgen er nog…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arca & ROSALÍA - "KLK"

Venezuela staat bij ons niet meteen bekend voor hun grote muziekwereld, maar toch hebben ze met Arca één van de meest vooruitstrevende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.