Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Beans – “Melt”

We vertelden je enkele weken terug al dat Baked Beans haar naam inkortte tot Beans om een auteursrechtenkwestie te vermijden, dus daar gaan we dit keer niet dieper op in. Waar we wel dieper op ingaan, is de nieuwste plaat van het olijke vijftal uit Australië. All Together Now heet het album, dat al verschijnt op 26 juni. Hoog tijd dus voor nog een voorsmaakje en dat is er in de vorm van de single “Melt”.

Ook hier zien we dat Beans met “Melt” een radio edit uitbrengt. We kunnen er dus van uit gaan dat de nummers op het album stukken langer zullen zijn, met meer zijsprongetjes en uitgesponnen gitaarsolo’s. Dat is natuurlijk fijn, maar ook in deze ingekorte versie krijgt “Melt” voldoende ruimte om te ademen. Het begint allemaal tamelijk psychedelisch met een heel traag trippy sfeertje, maar na een tijd belanden we in de sixties waarbij de gitaren al eens mogen doorronken. Met de heerlijke outro overtuigt Beans ons volledig en we smelten dan ook door de vloer op zoek naar een houvast.

Bij deze wordt het nog maar eens bewezen dat ze bij Flightless Records, het label van Beans, altijd kwaliteit leveren.

Facebook / Spotify / Website

Ontdekt nog meer muziek op onze Spotify.

16 juni 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief