Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Beans – “Stride”

Zouden ze gestopt zijn met wiet roken, de mannen van Beans? Tot voor kort stonden ze immers bekend als Baked Beans, een extra bijvoeglijk naamwoord dat goed aanleunde bij de psychedelisch getinte nummers die ze maken. Ach ja, het is maar een bandnaam zeker? Deze vijf Australiërs, aangevoerd door Murlocsdrummer Matt Blach, maken volgens hun platenlabel Flightless ‘organ driven garage psych’. Hun debuut Babble mochten ze trots voorstellen in het voorprogramma van King Gizzard & The Lizard Wizard. Twee jaar later lijken ze klaar om uit de schaduw van hun grote broer te treden en met een verse plaat nieuwe harten te gaan veroveren.

“Stride” is de eerste single van het opkomende album All Together Now, dat uitkomt op 26 juni. Zelf beschrijven ze het als een nostalgische ode aan simpelere tijden, en dat horen we meteen. Het kopje gaat al snel op en neer bij het horen van de eerste gitaarsolo’s, ondersteund door de oldschool vibratosynthesizers. Ook de goeie vocals en leuke teksten dragen bij aan de algemene positieve sfeer. Het geheel doet wat denken aan de broers van The Lemon Twigs, die ook uitblinken in het maken van hedendaagse muziek met opvallende knipogen naar het verleden. 

De radio edit, die alsnog afklokt op 4:45, is af te raden enkel en alleen om het feit dat je dan die uiterst charmante fade-out op het einde moet missen. In de videoclip van het nummer doen ze zich misschien voor als glamrockers die zichzelf niet al te serieus nemen, maar dat doen wij zeker en vast wel, want “Stride” is een puike single. Op het album is het nog een dikke maand wachten, maar gelukkig zal het er net op tijd zijn om de vele coronabarbecues van een chille, zomerse soundtrack te voorzien. 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & The Lizard Wizard - "Le Risque"

Een jaar zonder een album van King Gizzard & The Lizard Wizard is als een café zonder bier. De Australische psychedelische rockers…
InstagramLiveRecensies

Primavera a la Ciutat 2024: Parallelle microkosmos

Alvorens Primavera Sound vier dagen lang het Parc del Fòrum overneemt, kunnen muziekliefhebbers die langer in Barcelona verblijven al een heleboel concerten…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Lemon Twigs – A Dream Is All We Know (★★★★): Het allerbeste van de sixties met een eigen twist

Dat vroeger alles beter was, wordt wel vaak gezegd, maar wanneer het op muziek aankomt zou het wel eens zeer goed kunnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.