banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lorana – “Countless First Times”

Geen zorgen moest het dorp Alken niet meteen een belletje doen rinkelen, Cristal Alken zal dat zeker wel doen en misschien kunnen we daar binnenkort wel een extra naam aan toevoegen: Lorana. De Limburgse singer-songwriter verhuisde naar Londen om haar muzikale droom te realiseren, een proces van zelfontdekking dat zich reflecteert in haar nummers. Een aantal weken geleden verscheen ze voor het eerst op onze radar met het nummer “Am I”, waarin ze ons wist te verbazen met haar uptempo, catchy synths en overtuigende vocals. De single vormde het begin van haar volledig zelfgeproducete ep Here In Between, waarvan we nu het vervolg “Countless First Times” te horen krijgen.

Voor “Countless First Times” dook Lorana in haar sample bibliotheek, om het organische, rurale karakter van haar geboortedorp optimaal in de verf te zetten. Ze gaat van start met een pure, onbewerkte pianomelodie die ze aanvult met haar krachtige stem en meer hebben we eigenlijk niet nodig. Synthetische achtergrondvocals vullen sporadisch het geheel aan en hinten enigszins naar wat er ons nadien te wachten staat. Lorana weet ons te verrassen met een plotse crescendo die niet mis zou staan op een nummer van Flume, waar elektronica en menselijk stemgeluid elkaar perfect weten aan te vullen tot een geslaagd geheel. Met “Countless First Times” bewijst de beloftevolle Lorana nogmaals dat ze klaar is voor haar Belgische verovertocht en wij voelen ons in elk geval al helemaal thuis in de warme sound die ze weet te creëren.

Herbekijk hier haar winterslaapsessie die ze voor ons deed!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Features

Première: Lorana brengt "Moonwater" in Farrm-reeks Puurr

Sinds enkele maanden staat livemuziek niet meer gelijk aan je eerst naar een zaal verplaatsen om vervolgens met tientallen, honderden of duizenden…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lorana - "Moonwater"

Ondanks dat Lorana uit Limburg komt, werkt ze aan haar eerste ep in Londen. De wereldstad doet de muzikante nadenken over zichzelf…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lorana - "Am I?"

Ze doet je veilig voelen in de toekomst. Lorana, een tweeëntwintigjarige zangeres uit Alken. Door het gebruik van synths en drums in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.