Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Keir – “Rose”

Ergens is het bijzonder vreemd dat Keir nog een onbekende naam is in de muziekwereld. Enkele jaren geleden stond de man nog op zowel Glastonbury als Rock Werchter en werd hem met slechts enkele singles onder de arm al een hele mooie toekomst voorspeld. Jammer genoeg kon hij die tot op vandaag nog niet waarmaken. Keir koos ervoor om nog even zijn tijd te steken in zijn job als verzorger, maar richt zich sinds dit jaar voor de volle honderd procent op zijn muziek. Hij begon met “Shiver” aan een nieuw hoofdstuk. Daar werd even later een vervolg aan gebreid in de vorm van “Live This Way“. Op eerstgenoemde kregen we Keirs vertrouwde sound te horen, maar op zijn laatste single ging de Brit de wat meer elektronische kant uit. Op het nieuwe “Rose” lijken we een mengelmoes van die twee te krijgen.

Vorige week kregen we al een akoestische versie van “Rose” te horen, waarop een dreigende piano de hoofdrol speelde. Die wordt nu afgelost door zwaardere elektronica. Gelukkig wordt die ondersteund door piano en wat gitaren, waardoor niks de bovenhand neemt. De mysterieuze sfeer blijft wel duidelijk aanwezig. Dat vertaalt zich niet alleen op muzikaal vlak, maar ook in donkere teksten. ‘A rose is not a rose / it’s a thorn with a face’, klinkt Keir pessimistisch terwijl hij schijnbaar helemaal in elkaar zakt. Eén ding is wel zeker, over zijn indrukwekkende stemgluid kunnen we niks slecht zeggen. De uithalen zijn misschien niet zo hevig als op zijn voorgaande werk, maar Keir gaat moeiteloos de hoogte in. Een leuk nummertje dus, dat de voorloper zou moeten zijn van een debuutplaat.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

12 juni 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief