Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Wolfmother – “High on My Own Supply”

© CPU – Matthias Engels

Wat is er toch gebeurd met Wolfmother? De Australische band bracht twee sterke albums na elkaar uit, maar daarna zakte het kaartenhuisje van de band jammer genoeg beetje bij beetje in. Met een zwakke plaat op het eind van vorig jaar wist de groep rond Andrew Stockdale nog maar eens te tonen dat het echt niet goed gaat met de groep, en op nieuwe single “High on My Own Supply” lijkt het absolute dieptepunt bereikt te zijn.

Waar er op die zwakke plaat nog rock & roll te horen was, blijkt die nu helemaal verdwenen. “High on My Own Supply” start als een hedendaags Beck nummer met zweverige synths en een zwakke beat, om daarna uit te barsten als een soort van future bass / EDM nummer. We snappen niet wat Stockdale moet bezield hebben om dit nummer onder de naam Wolfmother uit te brengen, maar dit is het toch echt wel niet. Het is voorspelbaar, plat en vooral echt niet goed. De beats passen niet bij de naam Wolfmother, en zelfs als dit als een dancenummer werd uitgebracht, blijft het vooral heel ongeïnspireerd klinken. We raden Stockdale toch even aan om te herbronnen in plaats van zo’n bagger op ons af te vuren.

10 juni 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Nieuwsbrief