Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (1 juni – 7 juni)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waar we over schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Lokoy – “classic city girl”

Lasse Lokoy is bassist in de band Sløtface, maar timmert als Lokoy ook al een tijdje aan zijn solo loopbaan. De Noor mengt op zijn nieuwe single “classic city girl” electropop met punkgeluiden en dat resulteert in een herkenbare en unieke sound. De stemvervormer geeft het nummer een leuk edgy randje en zorgt voor de nodige afwisseling.

LICE – “Arbiter”

LICE bestaat al een kleine vier jaar, maar sloeg dit jaar een nieuwe muzikale weg in. Het viertal uit Brighton klinkt nog kolossaler op hun nieuwe single “Arbiter”, die de voorbode is van een nieuwe ep die weldra zal verschijnen. Duister en harde postpunk met een eigen smoel, zo hebben we dat graag!

EUT – “Had Too Much”

Nederland heeft heel wat muzikale schatten te bieden die in Vlaanderen (voorlopig) nog onontdekt blijven. Ook EUT zal bij velen nog geen belletje doen  rinkelen, maar de band in Amsterdam heeft wel bakken potentieel om het ver te schoppen. Met “Had Too Much” deelde de groep nu hun eerste single in het nieuwe decennium. Een leuke tekst en een opgewekte indiesound zorgen ervoor dat we ze verder nauwlettend in de gaten zullen houden!

Philadelphia Grand Jury – “Nervous Breakdown”

Het Australische drietal Philadelphia Grand Jury heeft het afgelopen jaar zijn eigen studio gebouwd. Die nieuwe werkplek werkt kennelijk heel inspirerend, want hun nieuwe single “Nervous Breakdown” is echt wel een klein bommetje. De band klinkt heel speels en jeugdig, terwijl de drie bandleden inmiddels hun tienerjaren al een tijdje achter de kiezen hebben. Op coole muziek valt dus duidelijk geen leeftijd te plakken.

Someone – “Once More, With Feeling”

“One More, With Feeling” is een goed voorbeeld van een nummer dat niet meteen al zijn geheimen prijs geeft. Na een nog redelijk schuchter begin, ontplooit het nummer tot een aangename en sfeervolle muzikale ontdekking. Someone komt trouwens net als EUT ook uit Amsterdam en is naast met haar muziek ook met kunst bezig. Een multi-talent zoals er niet veel meer zijn!

Dansen Dansen

George Gretton – “Slipstream”

Ook deze week halen we ons favoriete dansschoenen boven. Ditmaal grooven we mee op de heerlijke tonen van George Gretton. De multi-instrumentalist uit Nottingham is al een tijdje goed bezig en levert nu met “Slipstream” een van zijn beste werken tot nu toe af. De warme klanken en stomende bass banen zich al snel een weg door ons gehoorkanaal en zorgen ervoor dat stilstaan geen optie is!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2076 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Badlands @ Vlasmarkt: De Vlasmarkt herwonnen

Gisterenavond konden we op verschillende locaties in Gent ons laten meeslepen door stevige gitaren. Maar liefst zeventien bands, zowel uit het Verenigd…
AlbumsRecensies

Someone - Owls (★★★): Een dromerige trip

Onder de naam Someone brengt de Nederlands-Britse Tessa Rose Jackson dromerige popmuziek uit. Met haar quasi onvindbare naam koos de zangeres aanvankelijk…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Klangstof - Godspeed To The Freaks (★★★★): Muzikale eerlijkheid ten top

Dat het afgelopen jaar al een productieve periode is geweest voor Klangstof, is wel het minste wat je kan zeggen over de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.