Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YĪN YĪN – “Haw Phin”

Steeds vaker duiken er bands op die met hun wereldse invloeden wat van ergens anders tot bij ons brengen. Met hun Thaichedelica doen Kees Berkers en Yves Lennertz dat ook, die samen de Nederlandse band YĪN YĪN vormen. Net als hun invloeden halen ze ook hun bandnaam uit het Oosten. Die dubbele yin verwijst namelijk naar het vrouwelijke, het donkere uit yin en yang. Het donkere overheerst dan soms wel in de nummers, maar het ontbreekt de band echter niet aan een fijne balans, zoals we mochten proeven in onder meer The Rabbit That Hunts Tigers en nu ook in hun nieuwe single, “Haw Phin.”

Het nummer bouwt golvend op, en geleidelijk aan vallen de muzikanten met nieuwe elementen binnen tot je zwemt in een rijkelijk gevulde groove. Bijzonder is hier vooral de pain, een soort Thaise luit. Het nummer breekt hier en daar open om dan weer rustig uit te dijen en brengt soepel een sterke sfeer over. “Haw Phin” werd geschreven tijdens de lockdown, dit dan ook met de bandleden op afstand. De titel vind je tegenwoordig op talloze ramen in Maastricht geschreven en is daar lokaal dialect voor ‘hou je goed.’ Met deze schijf kunnen we ons verplaatsen naar een rustig vakantieoord en nog even pinhawwe. 

87 posts

About author
Streep™
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single High Fade - “The Jam”

Oh, wat zijn we fan van High Fade. Harry Valentino (gitaar/zang), Oliver Sentance (bas) en Calvin Davidson (drums/zang) hebben elk een kop…
LiveRecensies

Spiral Drive @ Djingel Djangel: Spelen met invloeden

Om de zoveel tijd komt er een artiest op onze radar die nog quasi onbekend is, maar toch de aandacht van het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Barry Can't Swim, Sylvie Kreusch, Fat Dog en meer naar Pukkelpop

Het hoogseizoen voor verse festivalnamen is in bloei. Vandaag op het programma: 13 nieuwelingen voor de Pukkelpopaffiche. Zoals gewoonlijk is het bovendien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.