Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YĪN YĪN – “Haw Phin”

Steeds vaker duiken er bands op die met hun wereldse invloeden wat van ergens anders tot bij ons brengen. Met hun Thaichedelica doen Kees Berkers en Yves Lennertz dat ook, die samen de Nederlandse band YĪN YĪN vormen. Net als hun invloeden halen ze ook hun bandnaam uit het Oosten. Die dubbele yin verwijst namelijk naar het vrouwelijke, het donkere uit yin en yang. Het donkere overheerst dan soms wel in de nummers, maar het ontbreekt de band echter niet aan een fijne balans, zoals we mochten proeven in onder meer The Rabbit That Hunts Tigers en nu ook in hun nieuwe single, “Haw Phin.”

Het nummer bouwt golvend op, en geleidelijk aan vallen de muzikanten met nieuwe elementen binnen tot je zwemt in een rijkelijk gevulde groove. Bijzonder is hier vooral de pain, een soort Thaise luit. Het nummer breekt hier en daar open om dan weer rustig uit te dijen en brengt soepel een sterke sfeer over. “Haw Phin” werd geschreven tijdens de lockdown, dit dan ook met de bandleden op afstand. De titel vind je tegenwoordig op talloze ramen in Maastricht geschreven en is daar lokaal dialect voor ‘hou je goed.’ Met deze schijf kunnen we ons verplaatsen naar een rustig vakantieoord en nog even pinhawwe. 

67 posts

About author
Streep™
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Parquet Courts - Sympathy for Life (★★★★½:): Overvloed aan grooves en ritme

Het heeft even geduurd, maar na lang wachten is het nieuwe album van onze favoriete New Yorkse artrockers Parquet Courts eindelijk beschikbaar….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sababa 5 – “Smilansky”

In onze eeuwige zoektocht naar muziek die niet in één vakje past, stootten we deze week op Sababa 5. Deze groep doet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Explosions In The Sky – “Chisos”

Vijf jaar, zo lang waren we al aan het wachten op nieuwe muziek van Explosions in the Sky. Gelukkig werd dat geduldig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.