Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Smacked Youth – “My Station”

Wat ontstond uit een kleinschalig punkproject is gegroeid tot een heuse band die heel wat fans kent binnen zijn regio. Zo weet het Australische Smacked Youth steeds een hoog energielevel te bereiken, waardoor het de harten van de echte punkers sneller laat slaan. Dit komt waarschijnlijk mede doordat de band invloeden opgepikt heeft van artiesten zoals Violent Soho, Grinspoon en DZ Deathrays en daardoor hun eigen sound wat meer vorm gaf. Het hooggeprezen trio wist zich dan ook op een korte periode in de schijnwerpers te zetten, waar het de dag van vandaag nog altijd staat. Zo worden ze goed in de gaten gehouden door de Australische radiozender Triple J, die wereldwijd goed wordt beluisterd. Succes ligt op de loer voor de heren.

Na hun vorige single “Bones” komt Smacked Youth vandaag met de laatste voorbode van hun aankomende debuut-ep, die vooralsnog geen officiële titel en datum heeft. Maar door het nieuwe “My Station” zijn we alvast zeker dat die ep iets is om naar uit te kijken. Zo weet de band ons voor het eerst echt compleet te verrassen met hun strakke riffs. Alleen al door de krachtige stem van frontzanger Sam D’Agostino kunnen we niet blijven stilstaan en verheugen we ons op een komst naar ons klein Belgiëlandje. De gitaren worden goed in de strijd gezet, waardoor er een pittig geheel ontstaat dat gepaard gaat met volhardende drums. Die gaan zo hard gaan dat zelfs onze armen al pijn beginnen te doen. Het is een magistraal staaltje punk dat door elke liefhebber wel gesmaakt zal worden. We zijn benieuwd of de Australiërs hun naam binnenkort zullen waarmaken en zich zo op de kaart kunnen zetten.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

5 juni 2020

About Author

Robbe Van Hool


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief