Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Faces On TV – “Loser”

© CPU – Bert Savels

We weten niet of de nieuwste Faces On TV een autobiografisch nummer is, maar indien dat het geval blijkt te zijn, dan moet het zijn dat Jasper Maekelberg niet snel tevreden is. De man wint namelijk iedereen voor zich door productiewerk bij onder meer Balthazar en natuurlijk zijn heerlijke eigen songs. Met een herkenbare sound die een mix tussen melancholie en pop weergeeft, weet Maekelberg nu al enkele jaren de Belgische muziekscene voor zich te winnen. Met “Loser” krijgen we nog maar eens een ander aspect van de man te horen, eentje die we wat minder weten te smaken.

“Loser” is een elektronisch nummer met oosterse invloeden, een beetje zoals “Womba” maar minder dansbaar en dat voelt wat vreemd aan. Overtuigen doet de muziek niet helemaal, hoewel er hier en daar toffe geluidseffecten zijn toegevoegd. Kracht of emotie lijken niet meteen terug te vinden zijn in de zang, maar eens het meerstemmig wordt, betert het wel al. Jasper Maekelberg bewees eerder dat hij geen loser is, maar dit nummer wordt allicht geen hoogtepunt in het bestaan van Faces on TV.

5 juni 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief