Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Streets feat. Greentea Peng en Donae’o – “I Wish You Loved You As Much As You Loved Him”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Toen Mike Skinner vorig jaar aankondigde dat The Streets weer begon met toeren, was dit een mooie dag voor de fans van de Brit. Met zijn optredens in de Ancienne Belgique en de Marquee op Pukkelpop won hij er ook nog vele jongere zieltjes bij die heel blij gaan zijn met None of Us Are Getting Out of This Alive, het eerste project van de band sinds ze de draad terug opnamen. Onze verwachtingen van het album liggen hoog want met “Call My Phone Thinking I’m Doing Nothing Better” waarbij samen gewerkt werd met Tame Impala en “Where The F*&K Did April Go” kregen we al twee toffe nummers. Ook kondigde Mike Skinner aan dat hij samenwerkte met een hele resem artiesten zoals IDLES, Eliza, Jimothy Lacoste en Ms. Banks.

Naast deze vier namen mochten ook Greentea Peng, een Britse r&b zangeres die je misschien wel kent van haar hitje “Mr. Sun (miss da sun)“, en Donae’o, een Britse rapper die al met de halve grime scène samenwerkte, mee de studio in duiken. Hieruit volgde met “I Wish You Loved You As Much As You Loved Him” een potentiële zomerhit waar de soul en hiphop door elkaar vloeien. De beat is stevig, maar klinkt tegelijkertijd ook heel zomers, wat dan weer perfect past bij de zachte soulvolle stem van Greentea Peng. De nonchalante rap van Mike Skinner wisselt af met de warme stem van Donae’o waardoor we ons eerder op een tropisch eiland wanen dan in het kille Groot-Brittannië. Het enige minpuntje aan het nummer is dat het na 2:53 minuten nogal abrupt afgebroken wordt, maar hopelijk wordt dit op het album mooi gemixt.

None of Us Are Getting Out of This Alive verschijnt op 10 juli. Normaal stond The Streets deze zomer op Rock Werchter dus laat ons hopen dat ze er volgend jaar weer bij kunnen zijn.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Streets - "Who's Got the Bag (21st June)"

Zo verdrietig we waren dat The Streets er in 2011 een streep onder trok, zo blij waren we toen Mike Skinner zijn…
Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2021 maakt longlist bekend

Naar jaarlijkse gewoonte maakt de BBC weer de volgens hen tien meest veelbelovende namen van het komende jaar bekend, die we heel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greentea Peng - "Spells"

Als we de Britse muziekpers mogen geloven, viert Greentea Peng in 2021 haar grote doorbraak. De Londense zangeres warmt zich sinds 2018…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.