Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Little Kid – “All Night (Golden Ring)”

Wie al eens graag wegdroomt bij de muziek van Bonny Light Horseman, Daniel Norgren of Bill Callahan zal naar hoogste waarschijnlijkheid Little Kid ook kunnen smaken. Tot nu toe is deze Canadese band relatief onder de radar gebleven van velen, al brachten ze op tien jaar tijd al vijf albums uit. Vandaag lieten ze hun nieuwste single “All Night (Golden Ring)” op de wereld los, die ook zal verschijnen op hun nieuwste album TRANSFIGURATION HIGHWAY dat verschijnt op 3 juli.

Op instrumentaal vlak is “All Night (Golden Hour)” niet het meest interessante nummer. Gedurende vier minuten kabbelt het rustig voort op zijn eigen tempo. We krijgen een basisritme sectie te horen die naar gelang van tijd wordt aangevuld met de nodige mondharmonica’s of gefluit. Wat de band daarentegen wel weet te doen, is om een ideale sfeer scheppen om rustig af te dwalen. Dit doen ze voornamelijk door het afwisselen van de mannelijke en vrouwelijke leadvocals. Hierbij moeten we spontaan ook denken aan samenwerkingen tussen artiesten als Kevin Morby en Waxahatchee. We kunnen ons al perfect voorstellen hoe we dit nummer opzetten op een zwoele zomeravond tijdens het vallen van de avond.

Facebook / Bandcamp

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Calicos – The Soft Landing (★★★★): Applaus bij de landing

We schrijven zondag 22 april 2018. Wanneer de rest van Vlaanderen nietsvermoedend geniet van een zomerse zondag in april, staan een zestal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird - "Different Kinds of Light"

Jade Bird, de Britse spring-in-het-veld, fleurt onze dag op met goed nieuws. Op 13 augustus verschijnt namelijk haar tweede album Different Kinds of…
AlbumsRecensies

Cory Hanson - Pale Horse Rider (★★★★): Smeulend kampvuur in een verlaten woestijn

Neen, Cory Hanson is geen broertje van de langharige nozems die in 1997 grote groepen van de wereldbevolking opvrolijkten met de oorwurm…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.