Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Bright Eyes – “One and Done”

De band die zoveel emohartjes liet breken in de nillies, maakt zich op voor een comeback. Met “One and Done” brengt Bright Eyes zijn derde single uit van dit jaar, “Forced Convalescence” en “Persona Non Grata” kregen fans al eerder dit jaar te horen. Het zou allemaal moeten leiden tot een nieuw album, het eerste in negen jaar, maar een releasedatum en zelfs een titel is nog niet bekend.

Net zoals op “Forced Convalescence” is Red Hot Chili Peppers-bassist Flea weer van de partij, al is hij zo diep begraven onder de stem van Connor Oberst en de strijkers dat je je afvraagt waarom het zelfs nog de moeite was. Instrumentaal is “One and Done” vrij sterk, al klinken die strijkers en zachte pianonootjes eerder iets uit de score van een Disneyfilm dan iets classic Bright Eyes. De emotie en dat ‘pakkende element’ waarmee Oberst en co. met hun vroeger materiaal zo vaak op de proppen kwamen, missen we wel een beetje. Deze single is een stuk atmosferischer dan de vorige twee, maar Bright Eyes lijkt wat afgeleid te zijn door verschillende muzikale ideeën en vergeet te doen waar het zo goed in is, namelijk eerlijke, gevatte en breekbare muziek maken. “One and Done” is deels ambient, deels chamberpop en deels filmmuziek. Bright Eyes is op deze single wat de weg kwijt.

Instagram / Twitter / Facebook

27 mei 2020

About Author

Sam Nassiri


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief