Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bright Eyes – “Persona Non Grata”

Conor Oberst is een manusje van alles, maar het meest bekend geraakte hij toch dankzij Bright Eyes, een project samen met Mike Mogis en Nate Walcott. De band bracht zijn laatste plaat uit in 2011, maar in de tussentijd zat Oberst weliswaar niet stil. Zo bracht hij verschillende soloplaten uit en vonden we hem vorig jaar terug bij Better Oblivion Community Center, deed Mogis heel wat producewerk en kon Walcott zijn ei kwijt als studiomuzikant. Na negen jaar hebben de drie elkaar teruggevonden en nu resulteert dat in een eerste nieuwe single.

“Persona Non Grata” is het eerste nummer dat de band op Dead Oceans uitbrengt, en dus niet op Saddle Creek, het label opgericht door Mogis en Oberst broer. Het nummer klinkt weliswaar nog steeds zoals Bright Eyes vanouds. De stem van Oberst leidt het nummer naar ongekende breekbare hoogten. Er komt ook een doedelzak kijken bij het refrein wat het nummer een meer unieke sound geeft, en op die manier weet Bright Eyes toch weer te verrassen. Een hartverwarmende single van een plaat die nog geen releasedatum heeft, maar wel heel divers zal zijn volgens de band zelf.

Voorlopig heeft de band nog geen data in België aangekondigd, maar in de buurlanden komen ze op het eind van de zomer wel af.

 

3412 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alex G – “End Song”

Een tijdje terug ontdekten we dat Alex G de muziek mocht schrijven voor de film We’re All Going To The World’s Fair….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lonely The Brave - "Bright Eyes"

Dat Lonely The Brave sinds enkele maanden een nieuwe zanger heeft, hoeven we wellicht maar weinig fans te vertellen. Dat de band…
AlbumsRecensies

Bright Eyes – Down in the Weeds, Where the World Once Was (★★★½): Weemoedig klagen over het leven

Bright Eyes, de indiefolkband rond de charismatische melancholicus Conor Oberst, is terug. De groep bereikte midden jaren nul haar creatieve en commerciële…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.