Muzieknieuwtjes

Studio Brussel lanceert twee nieuwe onlinezenders: Bruut & Hooray

Studio Brussel begint meer en meer in te zetten op het digitale verhaal. Het moet wel, want met applicaties als Spotify en dergelijke kan je tegenwoordig overal alles beluisteren. Een doorn in het oog van de klassieke radiozenders natuurlijk, die nu steeds minder relevant worden. De gatekeeping-functie wordt tegelijk zowel belangrijker als minder belangrijk: een muziekliefhebber kan namelijk steeds gemakkelijker aan muziek geraken, maar bij een radiozender kan je dan weer zaken horen die volgens hen niet te missen zijn. Een tweestrijd tussen de muziekliefhebber die het liefst zoveel mogelijk ontdekt en de muziekliefhebber die muziek het liefst op de achtergrond heeft met herkenbare deuntjes.

Het afgelopen jaar kwamen er al twee onlinezenders in het gamma van Studio Brussel bij. De Tijdloze zet in op tijdloze muziek die iedereen kent en enkele maanden geleden kwam er #ikluisterbelgisch die inzet op Belgische muziek. Nu zijn er twee nieuwe genreradio’s die er bij komen. De eerste heet Bruut, en je kan bij die naam meteen al voorstellen welk soort muziek er wordt gespeeld. Bruut doet het met stevige gitaren gaande van IDLES tot Rammstein en Code Orange. Alles binnen het spectrum stevige gitaren en heerlijk om de critici die te weinig gitaren op Studio Brussel horen de mond te snoeren.

Daarnaast is er ook Hooray: na de Hooray 100 rangschikking op Onze Lieve Heer Hemelvaart legt deze nieuwe stream zich volledig toe op het hiphop genre dat tegenwoordig belangrijker is dan ooit. Het is dan ook niet meer dan logisch dat een jongerenzender als Studio Brussel dit genre nog eens extra in de verf wil zetten. De radio kan je trouwens hier opzetten. Voor ieder wat wils dus, zo zijn er ondertussen vier exclusieve Studio Brussel-kanalen online.

Studio Brussel trekt volledig de kaart van de digitale zenders om zo iedere muziekliefhebber aan zijn trekken te laten komen. Bruut lijkt ons onrechtstreeks ook concurrentie voor Radio Willy die ook hard inzet op gitaren. We trekken nog geen voorbarige conclusies, maar het lijkt er ook wel wat op dat Studio Brussel de iets meer gewaagde genres en bands die minder in dagrotatie passen, zo proberen weg te cijferen naar een online zender. Op zich kan een mooie wisselwerking tussen het grote Studio Brussel en de onlinezenders wel werken en we zijn dan ook benieuwd of deze wat zullen aanslaan, want genreradio’s zijn er al genoeg op je favoriete streamingdienst.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!
3170 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Andries Beckers: 'Bij ons moet het kunnen gaan van Ayco Duyster tot De Romeo's'

Wat in de nillies exclusief bedoeld leek te zijn voor Apple iPod-eigenaars en amateur-radiomakers, groeide de afgelopen twee jaar uit tot het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Off The Cross - Enjoy It While It Lasts (★★★★): Mooi en meedogenloos

In plaats van platgewandelde wegen te betreden, streeft de Antwerpse metalband Off The Cross ernaar om consequent andere stijlen toe te voegen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single WALFANG - "MAINTENANT, TOUJOURS LA VÉRITÉ"

Ongeveer een maand geleden stelden we de Waaslandse metalgroep WALFANG voor met de debuutsingle “Never Enough”. Deze single werd niet alleen door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.