Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Raveyards – “Monolith”

Raveyards kroop ooit tevoorschijn uit een Gentse grafkelder volgestouwd met synthesizers en andere lawaaikisten. Bezielers François De Meyer, Stefan Bracke en Pieter De Wilde huurden in die begindagen al eens een extra kracht in om nog meer donkere teringherrie door weinig benijdenswaardige PA-systemen te jagen. Een van die extra krachten was gitaargeselaar Brent Vanneste. Inmiddels zette Bracke een stap opzij, ruilde Brent zijn snaren voor knopjes en vervoegde permanent de oorstormtroepen van De Meyer. Hij bracht in één moeite ook Stakedrummer Joris Casier mee. 

Het zijn die drie klankkornuiten die ons in de videoclip van hun nieuwe track “Monolith” meezuigen in een zwart gat gevuld met tussen hyperspace en onderwaterwereld twijfelende geluiden. “Monolith” ontstond in de schoot van KYEM, het r&b-project van Demeyer die op dat moment bezig was met een coproductie met Tim De Gieter (aka Passion Crimes). Maar de duistere beats gingen er mee aan de haal, en zo werd het Raveyards feat. Passion Crimes. Met zweverig gezang brengt het nummer je in hogere sferen, om je vervolgens genadeloos onderuit te halen met scheurende bassen en stuiterende beats. Net geen drie minuten duurt de dolle ruimterit. Lang genoeg om ons dooreen te schudden en redelijk overrompeld achter te laten. 

Eén minpuntje wel: we gaan wat langer moeten wachten op het nieuwe Raveyardsalbum Recollect. Dat was aangekondigd voor mei, maar is vooruitgeschoven naar september. In de plaats krijgen we dus deze single “Monolith”, die in tegenstelling tot voorganger “To Slow” ook op de plaat komt. We zouden het geen zoethoudertje noemen, veeleer een zothoudertje. Goed zot.

Website / Facebook / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mandrake Handshake - "Monolith"

Psychedelische muziek bestaat in allerlei vormen en kleuren, maar de meest opwindende soort komt dezer dagen van bands die niet schuw zijn…
LiveRecensies

GHOST: 'The Shining' edition @ Vooruit: Spooky season

Het is half oktober, het spooky season is in volle gang. Dat wil zeggen dat de vleermuizen hun holen verlaten, versierde pompoenen…
AlbumsRecensies

Raveyards - Recollect (★★★★): Een tornado van geluid

Ravers aller lande, verenig u. STAKE-leden Brennt Vanneste en Joris Cassier werkten opnieuw samen met producer Francois Demeyer om het volk te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.