Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Brockhampton – “baby bull”, “downside” & “I.F.L.”

© CPU – Bert Savels

Naar goede wekelijkse gewoonte krijgen we weer nieuwe muziek van Brockhampton. Het enige verschil is dat we deze week niet naar twee maar zelfs drie nieuwe nummers kunnen beluisteren. In hun wekelijkse Club Kaufmanstream lieten de mannen ook weten dat een nieuw album heel dicht bij is en dat ze ervoor beïnvloed werden door West Coast hiphop zoals Snoop Dogg, Dr. Dre en Tupac. Ook werkten ze ervoor samen met een hele resem artiesten waaronder zeer waarschijnlijk A$AP Rocky en A$AP Ferg.

Hoewel het niet zeker is dat de nummers die ze de laatste weken uitbrengen op het album zullen staan horen we op “I.F.L.” zeker de West Coast invloeden waar de old school beat onderbroken wordt door verschillende scratches en samples. Net als op “twisted” krijgen we weer een vrij donkere tekst waar Kevin en Matt rappen over valse vrienden die niet echt achter hen staan.

In “downside” kiest de boyband dan weer voor een trapbeat waarop Matt direct het tempo de hoogte in jaagt. Ryan Beatty, Brockhamptons vaste gastzanger, is ook weer van de partij en zorgt met zijn zachte stem voor wat rust in het nummer. We weten dat de mannen graag autotune gebruiken in hun nummers, maar deze keer klinkt Dom net iets te veel als een robot op zijn, gelukkig wel korte, verse.

“baby bull” begint dan weer met een stukje uit “downside” waarna het nummer pas echt start. Hierop krijgen we voor het eerst Merlyn en Joba te horen op de nieuwe nummers. Hoewel Merlyn de meest energieke is houdt hij het deze keer vrij kalm waardoor het nummer nooit echt losbreekt en het meer de pop ballade richting opgaat zoals op Ginger.

Met deze drie totaal verschillende nummers bracht Brockhampton nu al zeven nummers uit in drie weken. Wanneer je de nummers langer dan een week wilt beluisteren kan je ze gratis downloaden op hun site, want naar alle waarschijnlijkheid zullen deze volgende week verwijderd worden van YouTube als ze dan weer nieuwe nummers uitbrengen. Wat wel zeker is, is dat de jongens 11 mei 2021 in de Ancienne Belgique staan en wie nog tickets wilt moet zich haasten want het concert is bijna uitverkocht.

InstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single easy life & Kevin Abstract - "DEAR MISS HOLLOWAY"

Je populariteit jarenlang zien groeien, een livereputatie opbouwen en dan uiteindelijk met een uitgekiende strategie een debuutplaat releasen. Het ging easy life…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kae Tempest - The Line Is a Curve (★★★★): Tekstueel én muzikaal raffinement

Menig liefhebber van het spoken word-genre heeft vrijdag 8 april 2022 met een groot uitroepteken aangeduid in z’n agenda! Kae Tempest, dé…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.