Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Brockhampton – “baby bull”, “downside” & “I.F.L.”

© CPU – Bert Savels

Naar goede wekelijkse gewoonte krijgen we weer nieuwe muziek van Brockhampton. Het enige verschil is dat we deze week niet naar twee maar zelfs drie nieuwe nummers kunnen beluisteren. In hun wekelijkse Club Kaufmanstream lieten de mannen ook weten dat een nieuw album heel dicht bij is en dat ze ervoor beïnvloed werden door West Coast hiphop zoals Snoop Dogg, Dr. Dre en Tupac. Ook werkten ze ervoor samen met een hele resem artiesten waaronder zeer waarschijnlijk A$AP Rocky en A$AP Ferg.

Hoewel het niet zeker is dat de nummers die ze de laatste weken uitbrengen op het album zullen staan horen we op “I.F.L.” zeker de West Coast invloeden waar de old school beat onderbroken wordt door verschillende scratches en samples. Net als op “twisted” krijgen we weer een vrij donkere tekst waar Kevin en Matt rappen over valse vrienden die niet echt achter hen staan.

In “downside” kiest de boyband dan weer voor een trapbeat waarop Matt direct het tempo de hoogte in jaagt. Ryan Beatty, Brockhamptons vaste gastzanger, is ook weer van de partij en zorgt met zijn zachte stem voor wat rust in het nummer. We weten dat de mannen graag autotune gebruiken in hun nummers, maar deze keer klinkt Dom net iets te veel als een robot op zijn, gelukkig wel korte, verse.

“baby bull” begint dan weer met een stukje uit “downside” waarna het nummer pas echt start. Hierop krijgen we voor het eerst Merlyn en Joba te horen op de nieuwe nummers. Hoewel Merlyn de meest energieke is houdt hij het deze keer vrij kalm waardoor het nummer nooit echt losbreekt en het meer de pop ballade richting opgaat zoals op Ginger.

Met deze drie totaal verschillende nummers bracht Brockhampton nu al zeven nummers uit in drie weken. Wanneer je de nummers langer dan een week wilt beluisteren kan je ze gratis downloaden op hun site, want naar alle waarschijnlijkheid zullen deze volgende week verwijderd worden van YouTube als ze dan weer nieuwe nummers uitbrengen. Wat wel zeker is, is dat de jongens 11 mei 2021 in de Ancienne Belgique staan en wie nog tickets wilt moet zich haasten want het concert is bijna uitverkocht.

InstagramTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Champion & JENNIE - "Slow Motion"

Eind 2022 bracht BROCKHAMPTON hun laatste album TM uit. Een einde aan hun hoofdstuk als groep, maar niet als muzikanten. Deze maand…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #41

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
2022FeaturesUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2022

Het is bij albums nooit de bedoeling om ‘the book by its cover te judgen’, maar dat is toch precies wat we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.