Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Lady Gaga & Ariana Grande – “Rain On Me”

29 mei nadert met rasse schreden en daarmee ook de release van Lady Gaga’s zesde soloplaat Chromatica. In februari verscheen daarvan de eerste single “Stupid Love“, waarmee Mother Monster duidelijk terug aanknoping zocht bij haar oudere muziek. Want hoewel velen haar nu kennen als de zangeres uit A Star Is Born, blijft Lady Gaga voor de meesten onsterfelijk door haar hits als “Bad Romance” en “Born This Way“. Met de tweede single “Rain On Me” gaat Gaga de feestelijke discotoer op, en deze keer doet ze het met Ariana Grande.

Op een sample van Gwen McRae’s “All This Love That I’m Giving” zingen Grande en Gaga op wat die laatste beschrijft als een ‘dance floor crier’. Het zou een overgave moeten zijn aan verwoesting en een viering van verdriet, maar die boodschap geraakt helaas een beetje ondergesneeuwd. “Rain On Me” komt te veel over als een platte dansplaat waar Lady Gaga en Ariana Grande voortdurend om elkaar heen zingen, maar nooit echt samen. Het is verfrissend om Ariana eens niet te horen op hiphopbeats (net zoals in haar laatste single “Stuck With U“), maar met “Rain On Me” worden zowel zij als Lady Gaga de zoveelste popartiesten die teruggrijpen naar de 80’s om uit die muziekperiode inspiratie te putten.

De tracklist van het opkomend album staat intussen al lange tijd online. Een vluchtige blik daarop leert ons dat er zeker nog wat hitpotentieel op Chromatica staat, hopelijk iets boeiender dan deze single.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

22 mei 2020

About Author

Baldwin Verhoeven Ik vond geluk in een roze donut.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief