Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sammy Brue – “Megawatt”

We gaan meteen eerlijk met jullie zijn; we wisten zelf eigenlijk niet zo veel over de negentienjarige Sammy Brue. Gelukkig vonden we al snel op zijn website een grappige, plezante cartoon die zijn leven als artiest heel goed samenvat. Zo zijn we te weten gekomen dat de Amerikaanse songwriter al sinds zijn tien jaar liedjes schrijft en daardoor zelfs op hele jonge leeftijd gestopt is op school. Zo had hij dan ook alle tijd om rustig aan zijn debuutalbum I Am Nice te werken dat in de vroege zomer van 2017 uitkwam. Met die plaat tourde hij vervolgens heel Amerika door en wist hij zich in de kijker te zetten bij de verschillende indierock fanaten. Met de behulp van die populariteit wist hij zich zelfs tot in het voorprogramma van Marcus King en Michael Kiwanuka te schoppen. In de tussentijd van die vele shows heeft hij gelukkig nog tijd gevonden voor het schrijven van nieuwe muziek en zo komt op 12 juni zijn tweede album Crash Test Kid uit. Na dat Sammy Brue eerder al “Teenage Mayhem”, “True Believer” en titeltrack “Crash Test Kid” uitbracht, kwam vandaag de vierde en laatste single van zijn komende plaat uit.

Bij het beluisteren van het nieuwste nummer in de discografie van Sammy Brue, worden we meteen bij de eerste noten al gelukkig. Een heel gewone deun die gespeeld wordt op een akoestische gitaar zorgt er dan ook voor dat “Megawatt” een heel swingbaar nummer is. Door het hartstochtelijke stemgebruik van de jonge Amerikaan dat geweldig gepaard gaat met de efficiënte muziekcrescendo’s, krijgen we een indrukwekkende meezinghit voorgeschoteld. Dit komt waarschijnlijk ook door het makkelijke refrein en de vele ‘aaaaaa’s’ die we dikwijls te horen krijgen. Het enigste dat we iets minder vinden aan de single, is misschien het feit dat het ons wel wat te bekend in de oren klinkt en het niet echt heel vernieuwend is. Al bij al vinden we het een leuk nummer dat ons nog eens extra hard laat uitkijken naar dat nieuwe album dat volgende maand in de rekken verschijnt.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pet Fox - "Imagine Why"

Indierockband Pet Fox is nog maar sinds 2018 muziek aan het maken, maar heeft toch al twee albums op de teller staan….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Manchester Orchestra - The Million Masks Of God (★★★★): Streven naar universele waardering

Als we aan een stuk of 5.000 mensen vragen waaraan ze het eerste denken als we het woord ‘Manchester’ zeggen, zullen de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chills - "Worlds Within Worlds"

The Chills heeft hun naam niet gestolen want het Nieuw-Zeelandse gezelschap maakt al vanaf midden jaren ’80 slome, sympathieke en soms emotionele…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.