Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Squid – “Broadcaster”

Een van de grootste ontdekkingen van het afgelopen jaar moet toch wel Squid zijn geweest. De band uit Brighton maakt post-punk met een geheel eigen smoel en invalshoek en dat valt in de smaak. Met hun strakke shows en geweldige singles speelden ze zich ook in de kijker van de BBC, die hen prompt opnam in hun BBC Sound of 2020-lijst. Squid vond ondertussen onderdak bij Warp Records waarop ze in maart nog op debuteerden met het fantastische “Sludge”. Met “Broadcaster” gaat het vijftal uit Brighton nu nog mysterieuzer te werk!

Het nummer is iets wat we tot dusver nog nooit van Squid te horen kregen. Het kan misschien wel de reden zijn waarom ze bij Warp stonden te springen om de band te tekenen. Net geen zes minuten worden we ondergedompeld in experimentele synths waarbij de spanningsboog zo hoog is dat hij ooit moet knappen. De typerende percussie komt na een drietal minuten naar boven waarna er een chaotisch allegaartje ontstaat dat een heel intrigerend gevoel met zich meedraagt. Een echte explosie komt er weliswaar niet en zo weet Squid de mysterieuze waas rond “Broadcaster” te laten hangen. Iedere luisterbeurt ontdek je wel nog iets nieuws, als dat niet fijn is!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1289 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Squid - "Sludge"

Squid is een band die het zich eigen gemaakt heeft om eigenzinnige postpunk een nieuw gezicht te geven. Ze doen het niet…
FeaturesInstagramUitgelicht

33 leuke ep's uit 2019

Ep’s zijn voor een band vaak een voorbode voor wat nog komen zal. Meestal bewijzen ze met deze korte cd’s dat ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.