Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Squid – “Broadcaster”

Een van de grootste ontdekkingen van het afgelopen jaar moet toch wel Squid zijn geweest. De band uit Brighton maakt post-punk met een geheel eigen smoel en invalshoek en dat valt in de smaak. Met hun strakke shows en geweldige singles speelden ze zich ook in de kijker van de BBC, die hen prompt opnam in hun BBC Sound of 2020-lijst. Squid vond ondertussen onderdak bij Warp Records waarop ze in maart nog op debuteerden met het fantastische “Sludge”. Met “Broadcaster” gaat het vijftal uit Brighton nu nog mysterieuzer te werk!

Het nummer is iets wat we tot dusver nog nooit van Squid te horen kregen. Het kan misschien wel de reden zijn waarom ze bij Warp stonden te springen om de band te tekenen. Net geen zes minuten worden we ondergedompeld in experimentele synths waarbij de spanningsboog zo hoog is dat hij ooit moet knappen. De typerende percussie komt na een drietal minuten naar boven waarna er een chaotisch allegaartje ontstaat dat een heel intrigerend gevoel met zich meedraagt. Een echte explosie komt er weliswaar niet en zo weet Squid de mysterieuze waas rond “Broadcaster” te laten hangen. Iedere luisterbeurt ontdek je wel nog iets nieuws, als dat niet fijn is!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

20 mei 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief