Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Squid – “Sludge”

Squid is een band die het zich eigen gemaakt heeft om eigenzinnige postpunk een nieuw gezicht te geven. Ze doen het niet op de manier waarop de meeste bands het tegenwoordig doen, en dat spreekt aan. Met een frontman die ook drumt, een sound die bij momenten naar LCD Soundsystem neigt en een gloednieuw contract bij Warp Records kunnen ze gerust als een vreemde octopus in de bijt gezien worden. Om dat allemaal te vieren, krijgen we met “Sludge” een gloednieuw nummer geserveerd. Ook deze keer kregen ze de hulp van Dan Carey op productie, en het resultaat is niet minder dan fantastisch.

Met enkele experimentele synths lijk je eerst in een desolaat landschap terecht te komen, waarna de song met een gitaartje rustig begint op te bouwen. Natuurlijk neemt de percussie hierna weer de bovenhand om zo te overheersen en een groovy atmosfeer in het nummer te brengen. Het repetitieve karakter van de song, zorgt er al snel voor dat je helemaal mee bent met “Sludge”. De schreeuwerige vocals van Ollie Judge nemen het na een tijdje over en ondanks dat de songtitel niet helemaal het genre is, voelen we toch een vernietigingsdrang. De tempowissels, de interactie tussen synths en gitaren en vooral de intensiteit maken van “Sludge” alweer een geweldig krachtig nummer.

Squid speelt deze zomer, als alles goed gaat, op Best Kept Secret Festival.

3095 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

The Lounge Society – Silk For The Starving (★★★★): De ontkieming van toptalent

Indielabel Speedy Wunderground is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste en interessantste labels uit de alternatieve scene. Squid, black…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Red Fang - Arrows (★★★½): Stevige gitaren met een hoek af

Het sérieux waar veel bands zwaar aan tillen, is iets wat voor Red Fang niet geldt. Veel muziek en vooral de bandleden…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Squid - Bright Green Field (★★★★★): Exuberante postpunkparel

Fans van postpunk maken een waar boerenjaar mee. Na Shame en Black Country, New Road eerder dit jaar is nu ook eindelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.