Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single FEWS – “Heaven”

Begin 2019 kwam FEWS met hun tweede plaat, Into Red, waarop ze hun inmiddels vertrouwde pulserende postpunksound verder uitwerkten. Sindsdien zijn een aantal zaken veranderd: het Amerikaans-Zweeds-Brits kwartet werd door het vertrek van David Alexander Lomelino slechts een Zweeds-Brits trio, waarna dat trio brak met haar label, PIAS. Nu onder de noemer Hello Dog Records hebben ze hun eerste nieuw materiaal klaar, waar we best van kunnen genieten.

“Heaven” is geen enorme verrassing, en had ondanks de iets gepolijstere klank perfect op Into Red kunnen staan. Nieuwe grond breken doet de groep dus niet, maar een aanstekelijk nummer hebben ze in elk geval wel bijeengeschreven. Zoals gewoon vinden we FEWS ergens tussen postpunk en krautrock, maar deze keer hellen ze iets verder naar de tweede kant; het geheel heeft de persistente beat van een technonummer, maar het tempo wordt nog een stuk meer opgedreven, waardoor de grootse riffs des te harder binnenkomen.

Binnen het muzikale traject van FEWS is “Heaven” een logische, maar zeer welgekomen stap. Wat ons betreft wordt deze groep er alleen maar beter op, wat ons enorm doet uitkijken naar wat hun volgende langspeler verder nog te bieden zal hebben.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

20 mei 2020

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief