Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Phoebe Bridgers – “I See You”

In juni verschijnt de nieuwe plaat van Phoebe Bridgers, waar we reikhalzend naar uitkijken. De muzikante, die we ook kennen van Better Oblivion Community Center en boygenius, verwende ons de voorbije maanden al met twee singles. Het ingetogen “Garden Song” en het explosieve “Kyoto” konden ons allebei bekoren. Een maand voor het verschijnen van Punisher is hier dan nummer drie, die de titel “I See You” heeft gekregen.

We waren even verrast toen we de titel van dit nummer zagen, want “I See You” werd in de originele nummerlijst gespeld als “ICU”. De Amerikaanse paste de titel echter nog snel aan, waarschijnlijk om verwarring met de nu relevante intensievezorgafdeling te vermijden. Wat ons betreft was dit even onnodig als de aanpassingen aan Sam Smiths To Die For, maar het nummer wordt er in elk geval niet minder fijn op. De tekst behandelt haar stukgelopen relatie met drummer Marshall Vore, die meespeelt op het nummer en het samen met haar schreef. De muziek, soms terughoudend en soms vol energie, geeft de hoogtes en laagtes van die periode perfect weer.

Drie op drie voor Phoebe Bridgers, dus, wat ons des te enthousiaster maakt over Punisher. De plaat verschijnt op 19 juni. In de huidige omstandigheden zijn ordinaire liveshows moeilijk te regelen, maar niet getreurd: volgende week begint de Phoebe Bridgers World Tour, met livestreams vanuit verschillende locaties in Bridgers’ huis. Allen daarheen!

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

19 mei 2020

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief