Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Phoebe Bridgers – “Garden Song”

Het is intussen van 2017 geleden dat Phoebe Bridgers haar debuutplaat Stranger in the Alps uitbracht. De Californische singer-songwriter heeft in de tussentijd evenwel niet stilgezeten. In de daaropvolgende twee jaar maakte ze een plaat met evenveel supergroepen: boygenius met Julien Baker en Lucy Dacus, en Better Oblivion Community Center met Conor Oberst. Alsnog lijkt ze tijd gevonden te hebben om aan een solo-opvolger te werken, waarvan vandaag een eerste single onze oren bereikt.

“Garden Song” is een oefening in subtiliteit, met een tekst die een reflectie is op Bridgers’ jeugd en tourleven. De folky klanken van Stranger in the Alps zijn ook hier sterk aanwezig, al geeft de persistente basdrum die erdoor is geweven het geheel een iets elektronischer gevoel. Het resultaat is enigszins vergelijkbaar met het gedempte geluid van een feest dat in de kamer naast je plaatsvindt. Dit alles vormt een passend zacht bed voor haar dromerige stem, die expressief blijft zonder ooit al te sterk in volume te stijgen. Op de achtergrond horen we ook haar tourmanager Jeroen harmoniseren, die volgens haar als een Nederlandse Matt Berninger klinkt.

Het is voorlopig nog niet duidelijk wanneer de nieuwe plaat van Phoebe Bridgers verschijnt, maar we zijn alvast enthousiast om meer te horen van waar “Garden Song” vandaan komt.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

26 februari 2020

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief