Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willem Ardui – “Schaduw”

Willem Ardui brengt na twee jaar opnieuw een single uit. We kennen hem al als de helft van het succesvolle hiphopduo blackwave. waarmee hij sinds enkele jaren, samen met Jean Atohoun, grote successen boekt. Daarnaast is hij ook onderdeel van verschillende andere muzikale projecten. Als creatieve duizendpoot is hij op 101 manieren met muziek bezig, zo heeft hij ook een solo-carrière waarin hij het op dromerige Nederlandstalige pop houdt. In 2016 bracht hij al “Morse” uit en vandaag, vier jaar later, krijgen we nu ook zijn vierde single te horen.

“Schaduw” is een rustig nummer waarin de warme, zachte stem van Ardui op de voorgrond treedt. Het is muzikaal opgebouwd uit een simpele, maar gelaagde beat en wordt geïntroduceerd in combinatie met pianoklanken. Hierdoor krijgt het nummer meteen een grote lading melancholie en emotie. De teksten zijn abstract en interpreteerbaar waardoor er een vergelijking met Bazart gemaakt kan worden. Toch weet Ardui zich te onderscheiden door middel van zijn typerende muzikale mysterieusiteit waarmee hij desondanks een krachtige boodschap kan neerzetten.

 

Het nummer werd ook meteen vergezeld van een moody muziekvideo die je zeker gezien moet hebben!

Facebook / Twitter

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2022

Al wie Dansende Beren volgt, weet dat we dagelijks een hele reeks aan artikels over singles publiceren. Meestal dienen deze nummers als…
InstagramLiveRecensies

blackwave. @ De Roma: Even terug zomer!

Jean-Valéry Atohoun (Jay) en Willem Ardui, elk goed voor één helft van blackwave., leven momenteel op een roze wolk: begin september kwam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.