Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Smokepurpp feat. Lil Pump – “Off My Chest”

De Amerikaanse Omar Pineiro begon zijn carrière rond 2015 als producer van hiphop beats. Toen hij die zelfs aan de straatstenen niet verkocht kreeg, begon hij dan maar zelf te rappen onder de naam Smokepurpp, wat voor meer aandacht zorgde. Zoveel aandacht zelfs dat hij als 17-jarige schoolverlater aan zijn droom als rapper begon, samen met zijn beste vriend Lil Pump. De twee hebben intussen al veel naam gemaakt, en na twee ep’s, twee mixtapes en een album staat Florida Jit voor ons klaar, het nieuwste album van Smokepurpp. “Off My Chest” is de eerste single daarvan en uiteraard mag bestie Lil Pump daarop niet ontbreken.

“Off My Chest” gaat overal en nergens over, maar vooral nergens. In de intro zit audiomateriaal verwerkt van een optreden uit 2017 waarin Lil Pump een fan in het gezicht stampte. Voor de rest: drugs? Check. Geweren? Check. Actueel mopje over het coronavirus? Check. Verwijzing naar de ‘Tiger King’ Joe Exotic? Raar maar waar, ook check. Dit alles wordt gepropt in een flow die zo slordig is dat hij ter plekke verzonnen lijkt, op een nummer waarin de ‘feature’ Lil Pump eigenlijk niet meer is dan een hypeman. Meer dan een shoutout naar Travis Scott en enkele ad-libs zitten er niet bij voor Mister Esketit. We hadden graag nog iets positief over de beat gezegd, maar ook die laat eigenlijk te wensen over. Het zijn exact dezelfde twee akkoorden die elkaar opvolgen als in Lil Pumps laatste track “Illuminati“, maar dan nóg eentoniger.

Normaal had vandaag het volledige album Florida Jit moeten uitkomen, maar we moeten het nu stellen met enkel deze single. Gelukkig maar.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #40

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Plug - "Goyard Batman" (feat. Lil Pump & Aitch)

The Plug is een platenlabel dat werd opgestart door coffeeshop-eigenaar Jack The Plug en diens kameraad en producer Sean D. Begin 2019…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook o.a. A$AP Rocky, Meek Mill en Tory Lanez naar Vestiville 2019!

Eind december kwam er onverwacht groot nieuws uit het Belgische festivallandschap. Naast Rock Werchter, Tomorrowland, Dour, Pukkelpop, … heeft België er met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.