Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Plug – “Goyard Batman” (feat. Lil Pump & Aitch)

The Plug is een platenlabel dat werd opgestart door coffeeshop-eigenaar Jack The Plug en diens kameraad en producer Sean D. Begin 2019 besloot de ondernemer zijn vleugels uit te spreiden en in de muziekbusiness te stappen. Het duo hoopt een brug te slaan tussen Amerikaanse en Europese artiesten door middel van transatlantische features. Na een single met Franse superster Lacrim en Spaanse rapper Morad proberen ze opnieuw succes te proeven met fanatiek Trumpfan Lil Pump en de Britse sensatie Aitch op het lied “Goyard Batman”.

Op een simpele trapbeat die enkel gedefinieerd wordt door zijn 808’s en occasionele elektronische gimmicks vertellen de rappers over hun – verrassing – financiële succes. Lil Pimp, zoals Donald fameus naar Pump verwees, neemt het refrein voor zijn rekening. In eerste instantie is het niet te onderscheiden van zijn verse die volgt. Pas wanneer hij de generieke tekst herhaalt, dringt het door dat die droge flow de hook moet voorstellen. Ondanks dat hij er zijn miljoenen mee verdient, is Lil Pump technisch gezien geen opvallende rapper. Aitch’s energieke flow en geavanceerde rhyme scheme zorgen voor een broodnodige variatie in het anders vrij saaie lied. Zijn aanwezigheid werkt verfrissend, al is het lied slechts een minuut en een half bezig wanneer hij zijn verse aansnijdt.

Als The Plug van plan is om een grote naam binnen rapmuziek te worden, moeten ze uit een ander vaatje gaan tappen. Zowel het Amerikaanse als Britse publiek heeft dit soort muziek al tig keer gehoord, en het combineren van artiesten uit twee werelddelen maakt het idee er niet innovatiever op.

Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Vince Staples - Vince Staples (★★★½): Moment van bezinning

Net 28 jaar is hij, en toch bewoont hij al een tijdje een van de interessantere hoeken van de hiphopwereld. Kwaliteit en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bas - "The Jackie" (feat. J. Cole & Lil Tjay)

De New Yorkse rapper Bas voegt met “The Jackie” een nieuwe single toe bij zijn repertoire. Dat doet hij met Lil Tjay,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Little Simz - "I Love You, I Hate You"

Als je nieuwe album 19 nummers zal tellen, dat kan je natuurlijk gul met singles strooien. Vandaar dus deze vierde single van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.