Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Plug – “Goyard Batman” (feat. Lil Pump & Aitch)

The Plug is een platenlabel dat werd opgestart door coffeeshop-eigenaar Jack The Plug en diens kameraad en producer Sean D. Begin 2019 besloot de ondernemer zijn vleugels uit te spreiden en in de muziekbusiness te stappen. Het duo hoopt een brug te slaan tussen Amerikaanse en Europese artiesten door middel van transatlantische features. Na een single met Franse superster Lacrim en Spaanse rapper Morad proberen ze opnieuw succes te proeven met fanatiek Trumpfan Lil Pump en de Britse sensatie Aitch op het lied “Goyard Batman”.

Op een simpele trapbeat die enkel gedefinieerd wordt door zijn 808’s en occasionele elektronische gimmicks vertellen de rappers over hun – verrassing – financiële succes. Lil Pimp, zoals Donald fameus naar Pump verwees, neemt het refrein voor zijn rekening. In eerste instantie is het niet te onderscheiden van zijn verse die volgt. Pas wanneer hij de generieke tekst herhaalt, dringt het door dat die droge flow de hook moet voorstellen. Ondanks dat hij er zijn miljoenen mee verdient, is Lil Pump technisch gezien geen opvallende rapper. Aitch’s energieke flow en geavanceerde rhyme scheme zorgen voor een broodnodige variatie in het anders vrij saaie lied. Zijn aanwezigheid werkt verfrissend, al is het lied slechts een minuut en een half bezig wanneer hij zijn verse aansnijdt.

Als The Plug van plan is om een grote naam binnen rapmuziek te worden, moeten ze uit een ander vaatje gaan tappen. Zowel het Amerikaanse als Britse publiek heeft dit soort muziek al tig keer gehoord, en het combineren van artiesten uit twee werelddelen maakt het idee er niet innovatiever op.

Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

21 Savage - american dream (★★★★): Smaakpalet aan stijlen met eigenwijze flows

Het is eindelijk zover; na zes jaar wachten is 21 Savage er met een nieuw soloalbum. Hoewel hij regelmatig samenwerkt met grote…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Tantor"

De Amerikaanse hiphopveteraan Danny Brown is ondertussen 42 jaar oud, toch lijkt de vervaldatum van zijn carrière nog lang niet bereikt. Eerder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jazz Brak - "SABLES MOUVANTS" (feat. Absolem)

Na de krachtige soloplaat die Jazz Brak eerder dit jaar uitbracht, komt hij nu met nieuw solowerk. Dit keer nodigt Jazz de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.