Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jacob Collier feat. Ty Dolla $ign & Mahalia – “All I Need”

25 jaar en al twee keer uitgenodigd door TED om zijn harmonisch kennen en kunnen tentoon te stellen en niet minder dan vier Grammy Awards op de schouw: Jacob Collier weet blijkbaar van wanten. De Brit neemt steeds alle aspecten van het muzikale proces voor zijn rekening en geeft er doorgaans meer lagen, schwung en twists aan dan je kan horen tijdens vijf dagen gekluisterd aan de radio. Zijn Djesse Vol. 3 kende al twee singles met “Time Alone With You” en “In My Bones”. Vandaag breit hij samen met Mahalia en Ty Dolla $ign verder op zijn tegenwoordig overweldigend positief klinkende insteek.

“All I Need” wordt geopend met erg aanstekelijke hiphop/r&b, eerst door Jacobs vleiende stem en vervolgens door vrouwelijke tegenspeler Mahalia. Waar de meeste artiesten al zouden ophouden, is dit nog maar de start voor Collier. Weldra zijn ze daar: de harmonieën, de wendingen die je niet aan kan zien komen en de ontelbare lagen waar ons muziekprogramma gewoonweg van zou crashen. Net als “In My Bones” zal het geen spek voor ieders bek zijn door de vrolijkheidsoverspoeling, maar het valt niet te betwisten dat deze song een geslaagde evenwichtsoefening is tussen een catchy hook enerzijds en een heleboel experiment en eigenzinnigheid anderzijds. Jacob Collier zoals we hem kennen dus.

Facebook Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Jacob Collier - Djesse Vol. 4 (★★★★): Muzikale tour de force

Na 5 jaar heeft Jacob Collier zijn Djesse-project voltooid met Djesse Vol. 4, een ambitieus muzikaal project dat in 2019 van start…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lizzy McAlpine - "Older"

De 24-jarige Lizzy McAlpine groeide op in de buitenwijken van Philadelphia en begon met het schrijven van liedjes op de middelbare school….
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #41

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.