Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jacob Collier ft. Daniel Caesar – “Time Alone With You”

Jacob Collier is zowat alles in één. De jonge Londenaar bespeelt elk instrument dat je in zijn handen duwt en doet dat bovendien met veel precisie. Ook arrangeert hij al zijn nummers boordevol toonaardwendingen zelf en neemt dan ook maar ineens de producing voor zijn rekening. Daarnaast beschikt hij over een wondermooie stem die je niet onberoerd laat en de elfendertigste troef zit hem in het feit dat Collier een geboren entertainer is. Met zijn YouTube-filmpjes – waarmee het overigens allemaal begon – zal je je nooit vervelen, want Jacob Collier houdt het steevast levendig. Ook nieuwe single “Time Alone With You” is een dynamisch gegeven, waarmee een eerste voorsmaakje gelost wordt van Djesse Vol. 3. Nu al schatten we de kans dat die plaat zal tegenvallen uiterst minimaal; noteer het maar.

Voor “Time Alone With You” schakelde Collier Daniel Caesar in. Hij komt een deel van de zang verzorgen en diens pure soulstem blijkt in perfecte harmonie met Colliers stijl. Caesar brengt hoekige, maar ingehouden grooves met zich mee, die naarmate het nummer vorderen enkel maar meer naar de voorgrond pogen te treden. Zoals we het gewend zijn van Collier, is “Time Alone With You” erg nauwgezet opgebouwd. Elke nieuwe, verfrissende passage wordt organisch aan de vorige gebreid en ook al nomineren we de song voor de meeste lagen in soul/r&b van 2019, toch merk je nog steeds dat die gelaagde drukte op een weloverwogen ogenblik verschijnt en vervolgens weer wegebt, om ons even later in vervoering te brengen in een fantastisch leuk en geanimeerd hoogtepunt om het nummer uiteindelijk af te sluiten met die bekorende grooves waarmee het allemaal begon. Vooral tijdens de eerste luisterbeurten is de extase echt compleet wanneer Collier en Caesar de cirkel rond weten te maken en alles, na al die heerlijke muzikale omwegen, weer eens volledig in z’n plooi blijkt te vallen. Collier kent iets af van songwriting, zoveel is zeker.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jacob Collier - “Never Gonna Be Alone” (feat. Lizzy McAlpine & John Mayer)

Wanneer Jacob Collier weer met iets nieuws komt dan zitten wij op onze punt van de stoel want de muzikale duizendpoot weet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Daniel Caesar - "Please Do Not Lean" (feat. BADBADNOTGOOD)

In de Verenigde Staten is Daniel Caesar een megaster, maar in België kennen de meesten hem vooral van de Justin Bieber-samenwerking “Peaches“….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Omar Apollo – “Invincible” (feat. Daniel Caesar)

In een tijdperk waar lipsyncende tieners ons nog ongemakkelijk maakten in plaats van onze harten te stelen, was er Omar Apollo. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.