Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Angel Bat Dawid – “Transition East” & “No Space Fo Us”

Met zijn bruisende scene is Chicago een broeihaard voor vernieuwende jazz. Een naam die hier de laatste jaren uit weerklonk was die van Angel Bat Dawid. Vorig jaar verscheen The Oracle, haar debuut op het toonaangevende International Anthem. Op dat album maakten we kennis met haar treffende geluid dat geworteld is in de spirituele jazz, maar zich vooral voluit vertakte in de persoonlijke gedachten en ideeën van de muzikante. Nu brengt Angel Bat Dawid een nieuwe dubbele single uit die geschreven is in het kader van Make Some Space, een boek van Emma Warren dat de Londense creatieve hub Total Refreshment Centre documenteert.

“Transition East” is oorspronkelijk gecreëerd als deel van het audioboek van Make Some SpaceNet zoals op haar meeste werk horen we hier Angel Bat Dawid op haar eentje bezig, haar composities laagje per laagje opbouwen zonder ook maar een moment rigide te klinken. De klarinetten vlechten zich in elkaar vast en de keys klinken mystiek, maar de drumcomputer is toch wel het meest opvallende element hierin. Het is niet zo gebruikelijk om deze te horen binnen de jazz. Toch klinkt deze net zo organisch en levendig als de rest van haar muzikale kunnen.

De insteek op “No Space Fo Us” is dan weer heel anders. Deze compositie speelde ze in samen met Ben LaMar Gay en heel wat muzikanten die ze leerde kennen in Brazilië. Op het nummer horen we uiteraard de passie die heerst in de muziek van Angel Bat Dawid, maar toch is dit niet zo treffend als haar ander werk. “No Space Fo Us” is iets minder memorabel, origineel en verrassend dan we van haar gewend zijn. Desondanks is deze dubbele single een heel interessante release van een artieste die grote stappen zet binnen het genre.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Damon Locks & Black Monument Ensemble - "Now (Forever Momentary Space)"

De zomer van 2020 zal de geschiedenisboeken in gaan als een ontzettend broeierige periode. Er was niet alleen de angst en problematiek…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Makaya McCraven - "Mak Attack"

Met het indrukwekkende Universal Beings maakte de talentvolle drummer Makaya McCraven twee jaar geleden de brug van de jazzscene van Chicago naar een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.