Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Agar Agar – “Nap” & “Aaaaah”

Toen Clara Cappagli en Armand Bultheel elkaar leerden kennen in Parijs, hadden ze nooit kunnen vermoeden wat er hen nog te wachten stond. Sinds 2016 hebben we de twee zien groeien onder de naam Agar Agar en er leek helemaal geen houden meer aan. Het laatste wapenfeit dateert ondertussen wel al uit 2018, maar toen we de Franse band het daaropvolgende jaar op heel wat festivals aan het werk zagen, wisten we al dat er nog heel wat moois aan zat te komen. Het wachten is nu eindelijk over, want het duo vuurt vandaag niet één, maar twee gloednieuwe nummers op ons af; en die klinken toch wel wat anders dan we van de twee gewoon waren. Deze keer dus geen donkere baslijnen of eightees-touches, maar heel wat elektronica.

Gelukkig klinkt dat ook helemaal niet verkeerd, want op “Nap” worden we al meteen omringd door een wazige walm aan synths. Voeg daar nog eens de dromerige stem van Clara en heel wat gekke elektronische effectjes aan toe, en we zijn vertrokken. Tempowisselingen zijn alomtegenwoordig in het nummer, en het is een op- en afkomen van al die elektronica. Als hij aanwezig is, gaat het tempo in elk geval de hoogte in en worden we rechtstreeks een donkere club in gekatapulteerd. Clara weet ons met haar stem in een soort roes te brengen en als alle instrumenten wegvallen en we enkel haar stem horen, staat de tijd even stil. We zijn in elk geval blij dat de band uit hun “Nap” is ontwaakt en weer helemaal terug is.

“Aaaaah” klinkt daarentegen nog een tikkeltje anders. Hier is het een sample – die iets van een slaapliedje wegheeft – die ons meteen meeneemt. Het nummer klinkt extreem dromerig, en daar doen allerhande bijkomende elektronica nog een schepje bovenop. Op het eerste gehoor lijkt dit maar een instrumentaal b-kantje te zijn, maar als het nummer bijna is afgelopen, komt er toch nog een zwoele parlando aan te pas. Claire vertelt een verhaaltje over liefde, afstand en nog zoveel meer, en met heel wat reverb en een iets zwaardere bas valt het nummer dan uit elkaar. “Aaaaah” blijft op die manier een beetje ondergeschikt aan “Nap”, maar dat is dan ook vast en zeker de bedoeling van Agar Agar.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

734 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Agar Agar - "Biceps"

Voor je de grootse ‘comeback’ van Agar Agar begint te vieren, moeten we je al teleurstellen. Nieuwe single “Biceps” is geen opstapje…
FeaturesUitgelicht

Elf tips voor Down The Rabbit Hole 2019

Down The Rabbit Hole, een festival waar wij beren wel raad mee weten. Het festival legt ook dit jaar weer een zeer…
LiveRecensies

Het Grote Dour Rapport 2017: De ontdekkingen

Dour is traditioneel een eclectische mix van honderden stijlen en artiesten. Wie vooraf zijn parcours goed uitgestippeld had, kreeg sowieso te maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.