Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LANY – “good guys”

Een filmpje met als titel ‘mama’s boy‘ kondigde twee weken geleden een nieuw tijdperk aan voor de Amerikaanse band LANY. Dit jaar nog verschijnt het inmiddels derde album van de synthpop-band, getiteld mama’s boy. Vandaag krijgen we met “good guys” (een knipoog naar “Good Girls” op debuutplaat LANY?) alvast de eerste single, en zoals we dat van Paul Jason Klein en zijn kompanen gewend zijn, worden we meteen ondergedompeld in een bad vol gevoelens en synths. Mocht iemand zich geroepen voelen om het schijnbaar permanent gebroken hart van Paul Jason Klein te herstellen, grijp je kans!

De intro van “good guys” kon zo uit Netflix serie ‘Stranger Things’ komen, al is het niet de eerste keer dat de band uit L.A. inspiratie haalt uit de jaren tachtig. ‘I wanna call you up, tell you how I feel, but I might scare you away if I get too real‘, klinkt het. De eerste woorden zijn meteen duidelijk, LANY is terug. Of het al dan niet je ding is, daar gaan we ons niet over uitspreken, maar in tijden waarin heel wat artiesten (niet altijd met evenveel succes) nieuwe paden verkennen, blijft de band dicht bij zichzelf en daar zullen de liefhebbers van Californische dreampop ongetwijfeld heel erg blij mee zijn. De teleurstelling van Paul Jason Klein klinkt in het refrein vooral uiterst catchy en dansbaar. We vragen ons nog steeds af hoe het precies komt dat de band geen airplay krijgt in België, want dit klinkt toch wel heel radio-proof.

Naar de releasedatum van mama’s boy is het voorlopig nog gissen, en hoewel we niet echt verrast worden door “good guys”, hebben we er een goed gevoel bij. Soms hoeft het ook niet meer te zijn.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

LANY - gg bb xx (★): Meer van hetzelfde

De zielenroerselen van Paul Jason Klein en zijn muzikale kompanen zijn al lang geen geheim meer voor de wereld. De voorbije jaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LANY & 220 KID - "Stupid Feelings"

Met drie platen en evenveel ep’s op zak, heb je als band wel wat verwachtingen in te lossen. De zielenroerselen van frontman…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles LANY - "up to me" & "dna (demo)"

Bitterzoete, catchy synthpopliedjes over het gebroken hart van zanger Paul Klein zijn inmiddels het handelsmerk geworden van de Amerikaanse band LANY. Over…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.