Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glints – “My Ensor (Colours)”

© CPU – Tuur Penninckx

Als er één Belgische rapper is die zich de laatste jaren helemaal naar de top heeft gerapt, dan is dat Glints. Jan Maarschalk Lemmens, zoals de man echt heet, bracht een aantal weken geleden eindelijk zijn debuutplaat Choirboy uit, waarop we een inzicht kregen in zijn leven, met de nodige ups en downs. Diezelfde avond nog brak hij de Ancienne Belgique tot de laatste steen helemaal af en voor komende zomer stonden er heel wat festivals op de agenda, waar hij dat trucje kon overdoen. Dat viel jammer genoeg allemaal in het water, maar Glints bleef niet bij de pakken zitten. Nadat we hem onlangs nog konden horen op “Some Time Alone” van FAISAL, is hij vandaag alweer terug met nieuw werk.

“My Ensor (Colours)” is in elk geval een vreemde eend in de discografie van Glints. Niet op basis van sound, want de man klinkt nog steeds zijn furieuze zelve, maar op vlak van betekenis. Jan maakte dit nummer voor een nieuwe campagne van Toerisme Vlaanderen en de stad Oostende. Hoe die campagne in z’n werk zal gaan, blijft nog even afwachten, maar dat het iets met James Ensor en z’n befaamde ‘Maskers’ te maken heeft is wel duidelijk. Of de actie een succes wordt, laten we in het midden. Wat we wel zeker weten, is dat Glints zich weer van z’n beste kant toont. “My Ensor (Colours)” duurt nog geen twee minuten, dus moet de Antwerpenaar ons wel meteen bij de keel grijpen. Met harde barrs over – wat anders dan – maskers, klinkt Glints furieus zoals we dat graag hebben. Het tempo ligt hoog, en daarom is het nummer voorbij voor je het goed en wel beseft. Misschien niet meteen de manier waarop we Glints al terug hadden verwacht dus, maar ons hoor je niet klagen.

Facebook / Instagram / Twitter

674 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 25 beste Belgische albums van 2020

Het was een vreemd jaar, 2020. Heel wat concerten gingen in rook op, festivals konden niet doorgaan en muziek werd uitgesteld. Toch…
Muzieknieuwtjes

Steun LIVE2020 dankzij unieke 'venue t-shirts'

De concertzalen hebben er een ontzettend moeilijk jaar opzitten. Ze sloten als eerste de deuren en gaan wellicht als laatste terug open….
LiveRecensies

Glints @ OLT Rivierenhof: Van het zitje

Er eens gezellig op uit met wat live muziek? OLT Rivierenhof maakt het ook deze zomer mogelijk en nodigt dit jaar binnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.