Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle FAISAL feat. Glints – “Some Time Alone”

Als de naam Faisal Chatar je al iets zegt, is dat niet abnormaal. Het is dan ook een bezige bij die bijna nooit stilzit. In 2012 begon hij te werken op de VRT en zo werd hij geleidelijk aan huis-dj bij Studio Brussel. Zo stond hij met zijn carrière als dj onder meer al op grote festivals zoals Pukkelpop, Tommorowland en Rock Werchter. Je kan hem natuurlijk ook kennen van De Ideale Wereld waar hij een tijd lang de sidekick was van presentator Otto-Jan Ham. Een kleine twee maanden geleden lanceerde hij samen met zijn vriendin nog een online shop voor vintagekleren, maar gelukkig vond hij nu ook de tijd om zijn debuutsingle uit te brengen. Met “Some Time Alone” introduceert FAISAL zichzelf als een geweldige producer en schrijver, en dat doet hij samen met zijn goede vriend Glints.

FAISAL begint op dit nummer heel erg rustig en dat brengt meteen een old-school hiphop vibe met zich mee. Door dat hij enkele prachtige muzikale elementen in “Some Time Alone” stopt, krijgen we vrijwel direct een heerlijk, vrolijk gevoel. Zeker wanneer de beat volwaardig tot uiting komt, kunnen we niet meer stilzitten. Ook Glints weet te schitteren op deze track en geeft een extra draai aan het nummer met zijn typische, kenmerkende stem. Naar het einde toe komt er ook nog een saxofoon bij die een geweldig relaxte vibe met zich meebrengt en helemaal op zijn plaats valt. De debuutsingle van deze Belgische dj is niet alleen erg swingbaar, maar het is ook zeer toepasselijk op deze periode. In ieder geval, dit nieuwe project smaakt zeker naar meer.

We zullen “Some Time Alone” spijtig genoeg niet mogen verwachten op zijn debuut-ep, die later dit jaar zal uitkomen. Op zijn debuutalbum zullen we zeker moeten wachten tot 2021.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 25 beste Belgische albums van 2020

Het was een vreemd jaar, 2020. Heel wat concerten gingen in rook op, festivals konden niet doorgaan en muziek werd uitgesteld. Toch…
Muzieknieuwtjes

Steun LIVE2020 dankzij unieke 'venue t-shirts'

De concertzalen hebben er een ontzettend moeilijk jaar opzitten. Ze sloten als eerste de deuren en gaan wellicht als laatste terug open….
LiveRecensies

Glints @ OLT Rivierenhof: Van het zitje

Er eens gezellig op uit met wat live muziek? OLT Rivierenhof maakt het ook deze zomer mogelijk en nodigt dit jaar binnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.