Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Bob Dylan – “False Prophet”

We hadden al een vermoeden, maar het is nu ook bevestigd: Bob Dylan brengt dit jaar een nieuw album uit en dat wordt nummer 39. Eerde dit jaar bracht de zanger voor het eerst sinds 2012 een nieuw origineel nummer uit en “Murder Most Foul” werd er eentje van ruim een kwartier. De negen andere nummers die te horen zullen zijn op Rough and Rowdy Ways zijn niet even lang, maar er staan nog enkele nummers op die over de kaap van zes minuten zullen gaan. Tweede single “I Contain Multitudes” was een van de kortere en wist jammer genoeg niet helemaal te overtuigen. Gelukkig is Dylan nu terug met een nummer dat ons wel bekoren kan.

“False Prophet” bevat wat meer gitaren dan zijn voorgangers en hierdoor zit er wat meer energie in het lied. De licht rockende gitaar past goed bij de ondertussen bijna tachtig jaar oude stem van Dylan, waardoor er een aangenaam geheel aan geluiden ontstaat. Die stem draagt weer een tekst voor met verwijzingen naar culturele aspecten. “Hello Mary Lou” van Ricky Nelson en de Heilige Graal zijn slechts twee voorbeelden in dit lied dat exact zes minuten duurt en geen terugkomend refrein heeft. Het duurt dus enige tijd, maar Dylan slaagt ein om onze gedachten niet te doen afdwalen door de interessante tekst.

Rough and Rowdy Ways verschijnt normaal gezien op 19 juni.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

8 mei 2020

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


2 COMMENTS ON THIS POST To “Nieuwe single Bob Dylan – “False Prophet””

  1. Pim Koeman schreef:

    Deze “misschien wel” laatste recording van Dylan gaat niet over “wat meer gitaren” en dat het “licht rockt” is mooi meegenomen. Wat belangrijk is zijn de vaak cryptogram achtige teksten vol verwijzingen naar zaken die in het leven van alle dag over het hoofd worden gezien. Enkele uitzonderingen daargelaten heeft Dylan ons met zijn teksten altijd iets willen vertellen of laten meebeleven. In “Murder Most Foul” wordt het ineens duidelijk, dat we in een wereld vol corruptie leven. Het zal mij dan ook niet verbazen als dit in “Rough and Rowdy Ways” in de diverse teksten van de songs nog meer tot uitdrukking komt. Beware of “The False Prophets”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief