Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bob Dylan – “False Prophet”

We hadden al een vermoeden, maar het is nu ook bevestigd: Bob Dylan brengt dit jaar een nieuw album uit en dat wordt nummer 39. Eerde dit jaar bracht de zanger voor het eerst sinds 2012 een nieuw origineel nummer uit en “Murder Most Foul” werd er eentje van ruim een kwartier. De negen andere nummers die te horen zullen zijn op Rough and Rowdy Ways zijn niet even lang, maar er staan nog enkele nummers op die over de kaap van zes minuten zullen gaan. Tweede single “I Contain Multitudes” was een van de kortere en wist jammer genoeg niet helemaal te overtuigen. Gelukkig is Dylan nu terug met een nummer dat ons wel bekoren kan.

“False Prophet” bevat wat meer gitaren dan zijn voorgangers en hierdoor zit er wat meer energie in het lied. De licht rockende gitaar past goed bij de ondertussen bijna tachtig jaar oude stem van Dylan, waardoor er een aangenaam geheel aan geluiden ontstaat. Die stem draagt weer een tekst voor met verwijzingen naar culturele aspecten. “Hello Mary Lou” van Ricky Nelson en de Heilige Graal zijn slechts twee voorbeelden in dit lied dat exact zes minuten duurt en geen terugkomend refrein heeft. Het duurt dus enige tijd, maar Dylan slaagt ein om onze gedachten niet te doen afdwalen door de interessante tekst.

Rough and Rowdy Ways verschijnt normaal gezien op 19 juni.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

951 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
LiveRecensies

Bob Dylan @ Vorst Nationaal: Nog nooit was eentonigheid zo mooi

Waar moet een mens in godsnaam beginnen bij het introduceren van Bob Dylan? Over de Amerikaan zijn al duizenden boeken uitgegeven en…
AlbumsRecensies

VanWyck - The Epic Tale Of The Stranded Man (★★★★): Epische vertelling over een persoonlijke zoektocht

Christien Oele, die optreedt onder haar artiestennaam VanWyck, wordt vaak vergeleken met Leonard Cohen en PJ Harvey. Ze houdt van verhalen vertellen,…
AlbumsRecensies

Fruit Bats - The Pet Parade (★★★½): Klaterende stroom van nostalgie en hoop

Eric D. Johnson, de drijvende kracht en frontman van folkrockgroep Fruit Bats, is een vlijtige vleermuis. Hij heeft de afgelopen twintig jaar…

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.