Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bob Dylan – “I Contain Multitudes”

Vorige maand sloegen de harten van Bob Dylan fans een hartslag over. Voor het eerst in acht jaar bracht de zanger een nieuw nummer uit. “Murder Most Foul” duurde maar liefst zeventien minuten en bevatte een hele hoop verwijzingen naar onder andere de Amerikaanse cultuur ten tijde dat JFK vermoord werd. Bob Dylan is op zijn minst even iconisch als de Amerikaanse president waarnaar hij verwees met de woorden van Shakespeare. Nummers als “Knocking On Heavens Door” en “Like A Rolling Stone” maken deel uit van de muzikale geschiedenis van deze planeet.

Op “I Contain Multitudes” vergelijkt Bob Dylan zich met onder meer Anne Frank, Indiana Jones en The Rolling Stones. Hij verwijst ook naar Songs of Experience, jeansbroeken, naaktschilderijen en de dood. Deze doordachte tekst gaat opnieuw gepaard met rustige muziek waarop de oude stem van Bob Dylan zijn ervaringen deelt. Het lied begint met de woorden ‘Today, tomorrow, and yesterday, too’ om de eentonigheid van dagen aan te tonen en jammer genoeg is Dylan zijn nieuwe nummer minstens even eentonig. Veel woorden en verwijzingen, maar eigenlijk niet zoveel inhoud. Ook muzikaal gezien is het lied niet echt vernieuwend en doordat dit lied ‘maar’ vierenhalve minuut duurt, is het ook niet zo speciaal als de vorige single die bijna vier keer zo lang was.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1166 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Feist @ Ancienne Belgique (AB): Van huiskamer naar concertzaal

De laatste keer dat we Feist in de Ancienne Belgique aan het werk konden zien, was toch alweer van 2018 geleden. Ondertussen…
LiveRecensies

Stef Kamil Carlens and The Gates of Eden @ Wilde Westen (Schouwburg Kortrijk): Authentieke ode aan de grootmeester

In mei 2021 streamde Stef Kamil Carlens een optreden met zijn begeleidingsband The Gates of Eden. Zoals de naam van de band…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Salvatore Adamo - In French Please! (★★★½): Veel meer dan een ordinair coveralbum

Met meer dan honderd miljoen verkochte albums en singles is Salvatore Adamo nog steeds de bestverkopende Belgische artiest aller tijden. De chansonnier…

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.