Nieuwe singles, Oude Bekenden

Debuutsingle Soft Hair – “Lying Has To Stop”

Soft Hair

Soft Hair, dat is een project met indiedarlings Connan Mockasin en Sam Dust (LA Priest en Late Of The Pier). Het duo ontmoette elkaar reeds in 2009 maar nam toch vijf jaar de tijd om nummers te schrijven en op te nemen. Het resultaat is later dit jaar te horen op het zelfgetiteld album “Soft Hair”. Nu brengt de band al een voorsmaakje in de vorm van “Lying Has To Stop”.

Zoals je dat kan verwachten van de twee mannen overheersen de vreemde klanken in dit fascinerend nummer. De synths die het nummer inleiden doen wat denken aan LA Priest maar uiteindelijk verdwijnt dit dansbaar geheel snel. Psych-pop op zijn best maar toch erg rustig. Het is niet meteen zo funky als LA Priest en het is ook niet zo toegankelijk als Mockasin. Hiermee tonen beide artiesten meteen aan dat ze zich samen tot het uiterste hebben gepusht om een unieke sound te creëren. Ongebruikelijke maar verleidelijke weirdopop op zijn hoogste niveau. Soft Hair is een band die we nu al in de gaten houden.

 

30 augustus 2016

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief