Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Personal Trainer – “Issue Box”

De indiescene van Amsterdam bruist. Personal Trainer is daar het ultieme bewijs van. De band draait rond singer-songwriter Willem Smit, die al met verschillende bands, waaronder Palio Superspeed Donkey en Canshaker Pi, de beste indierock van de lage landen heeft gemaakt. Smit wilde zo’n vijf jaar geleden eens in een band met meer dan vier personen spelen, dus bedacht hij een nieuw project: Personal Trainer. Dat project is meer een concept dan een echte band, want de line-up ligt alles behalve vast. Zo zagen we ze op Noorderslag 2020, waar ze ons absolute hoogtepunt waren, constant van bezetting wisselen. Enkel Smit is vast lid, de rest is elke keer een andere verzameling bevriende muzikanten, voornamelijk uit de Amsterdamse scene.

Personal Trainer staat vooral bekend als een liveband en heeft tot nu toe dan ook nog maar slechts een handvol singles uitgebracht. Nieuwe single “Issue Box” is geen nieuw nummer, zelfs geen nieuwe opname. Wel wou Smit eerst een paar nummers van onder het stof halen en op een goede manier uitbrengen voor hij nieuw werk op de wereld afstuurt. Wel zei hij daarbij dat we dit najaar een nieuwe ep kunnen verwachten. “Issue Box” is Personal Trainer zoals we ze kennen: een lo-fi sound vol catchy zang en scheurende gitaren. Met andere woorden: het is twee en een halve minuut rocken op de beste manier.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 10 beste Nederlandse albums van 2022

Dit jaar kwamen er een hoop uitstekende platen van Belgische bodem uit, waarvan we de twintig beste al aan je voorschotelden, maar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Beire Kort #38

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.