Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Canshaker Pi – “Glass”

Voor interessante indierock moeten we het niet altijd ver gaan zoeken. In Amsterdam zoeken de mannen van Canshaker Pi al enkele jaren – met succes – naar de perfecte balans tussen indierock en punk. Hun nieuwe plaat Okay Decay komt uit op 31 januari, en we kunnen nu al met zekerheid zeggen dat die niet zal teleurstellen: singles “Nest” en “Potwash” wisten immers elk op hun eigen manier een indruk na te laten. De eerste deed dat met een opmerkelijke zachtheid, terwijl de laatste net wat rusteloze punk in de strijd gooide. Met “Glass” wordt voor de derde keer een tipje van de sluier opgelicht.

Revolutionaire vernieuwingen zijn niet te horen in deze nieuwe single. Maar als elke band voortdurend een nieuwe sound moest uitvinden, zou dat ook snel vervelen. “Glass” is tot ons groot plezier een typisch staaltje van het kunnen van Canshaker Pi. Net als in de vorige single komen woelige gedachten over inbetweenness – ‘Back in the day … I can’t keep up … We can’t go back’ – naar boven drijven, die dan weer opgevolgd worden door een streepje muziek dat die onrust perfect vat.

Facebook / Instagram / TwitterWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

10 januari 2020

About Author

Gilke Geeraerts


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief