Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Braids – “Just Let Me”

Normaal gezien konden we al een weekje genieten van de eerste nieuwe plaat van Braids in vijf jaar, maar daar besliste het coronavirus anders over. Het album werd dus uitgesteld, maar niet getreurd, want als goedmakertje krijgen we een ijzersterk nieuw nummer van de band cadeau. Bij het horen van het negen minuten durende “Snow Angel” werden we al helemaal omver geblazen door de manier waarop de Canadezen zowel dromerige elektronica, pure chaos, als een emotionele stem zo perfect hand in hand laten gaan. De verwachtingen zijn dus hooggespannen, maar na het horen van het splinternieuwe “Just Let Me” kunnen we bijna zeker zijn dat Shadow Offering een magistrale plaat zal worden.

“Just Let Me” raakt op de één of andere manier meteen een emotionele snaar, doordat de zachte piano en donkere synths ons meteen meenemen op een rustgevende trip. Raphaelles stem klinkt bijzonder kalm en zacht, en leidt het nummer daardoor zonder moeite naar nieuwe fases. Die volgende fase klinkt dan weer euforisch dankzij de vele dromerige elektronica en de simpele touch van de elektrische gitaar. Ook wie dacht dat chaos er op dit nummer niet aan te pas kwam, komt bedrogen uit. Die weegt weliswaar niet zo zwaar door als op pakweg “Snow Angel”, maar tegen het einde van het nummer loopt alles toch wel even melancholisch door elkaar. Die melancholie verdwijnt dan ook weer even snel als ze verscheen, en zo kan het nummer in alle schoonheid uit elkaar lopen. Een rustgevend nummer dus, gedragen op synths en de zeemzoete stem van de jonge zangeres. En vooral een nieuw perspectief van waaruit we het nieuwe album kunnen bekijken.

De release van Shadow Offering werd uitgesteld naar 19 juni. Op 3 december stelt de band die plaat voor in de Beursschouwburg in Brussel.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1 mei 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief